RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marcheting pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marcheting pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

Revista presei locale

Sabotorii: Scandal la o primărie din Gorj. Primarul comunei Stoina, Laurențiu Anghel, a acuzat că nu a fost lăsat să intre în instituție de simpatizanții AUR, care s-au strâns, joi, în fața primăriei în frunte cu George Simion. Ba mai mult, edilul susține că aceștia i-ar fi spart telefonul și l-ar fi agresat. Laurențiu Anghel a pierdut alegerile, în vară, în fața candidatului de la AUR, iar acesta din urmă își va prelua mandatul luna viitoare. „Marele candidat Simion, împreună cu viitorul primar Fota, blochează instituția primăriei din Stoina. M-au admonestat împreună cu câțiva cetățeni, mi-au spart telefonul, dl.Fota m-a agresat și nu mi-a dat voie să intru în instituție. O fi de bine?”, a postat, pe Facebook, Laurențiu Anghel.

Gorjeanul: Documentul care aruncă în aer orice discuție despre decalarea termenelor de închidere a capacităților miniere și energetice ale CEO. Ministerul Energiei a comunicat, luna trecută, printr-un document semnat de secretarul de stat Casian Pavel Nițulescu, faptul că o decizie de stopare a calendarului de închidere de capacităţi inclus în Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia ar încălca o prevedere aprobată prin Decizia Comisiei Europene, potrivit căreia Planul de restructurare al companiei energetice se derulează pe parcursul a 6 ani (2021-2026), ceea ce ar genera o decizie de declarare a ajutorului de stat acordat ca fiind nelegal și recuperarea acestuia. O astfel de decizie ar însemna falimentul imediat al Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, în document se precizează clar că în Planul de restructurare al CEO nu există o condiționare a termenelor de închidere a capacităţilor miniere și energetice cu punerea în funcțiune a noilor investiţii pe gaze naturale sau parcuri fotovoltaice, în sensul decalării termenelor de închidere a capacităţilor de producție pe lignit, în cazul în care ar exista întârzieri de punere în funcțiune a noilor capacități.

Gorjonline: Oamenii de AUR ai lui Simion! Laurențiu Ciurel și Dian Popescu, prezenți la lansarea Planului Simion pentru Energie. Directorul SE Rovinari, fostul vicepreședinte social-democrat, Laurențiu Ciurel și fostul senator liberal Dian Popescu, au participat, joi, la lansarea ”Planului Simion pentru Energie”, alături de liderul AUR, candidat la președinția României. Într-un cadru rural, pe un deal din apropierea termocentralei de la Turceni, Ciurel le-a vorbit celor aproximativ 60 de persoane prezente, majoritatea membrii AUR, despre prețul energiei pe PZU și despre importurile de energie care închid capacitățile CEO pe bază de cărbune, nu înainte de a preciza că nu este interesat în a accede în vreo funcție politică.

Pandurul: Și-au construit case de vacanță în zona protejată din Rânca. Puși să le demoleze. Mai multe persoane au fost amendate de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj, pentru că și-au construit, în mod ilegal, case de vacanță în zona protejată din Rânca. Valoarea amenzilor aplicate depășește 22.000 de lei. În plus, proprietarilor li s-a pus în vedere să le demoleze. „Legislația ariilor naturale protejate trebuie respectată! Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentantul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate au efectuat un control în zona Rânca, fiind identificate mai multe persoane fizice care au efectuat lucrări de construcție în arie naturală protejată, fără a deține act de reglementare din punct de vedere al protecției mediului. Drept urmare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 22.500 lei și dispusă desființarea lucrărilor realizate“, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Pandurul: Lemne ieftine la ocoalele silvice din județul Gorj. Gorjenii au început să facă aprovizionarea cu lemne de foc pentru iarna care se apropie. Deja, în satele de sub munte, în ultimele nopți temperaturile au scăzut până la 10 grade, așa că mulți au făcut deja focul. Dacă în depozite, lemnele costă peste 500 de lei metrul cub, ocoalele silvice vând lemne ceva mai ieftine. În funcție de esență, prețurile pornesc de la 100 de lei.  „Având în vedere că se apropie sezonul rece, Direcția Silvică are la vânzare un volum estimat de lemn de foc de 9.884 de metri cubi. E defalcat pe ocoale silvice. Doritorii se vor adresa ocolului, fac solicitare și vor beneficia de lemn de foc. Prețurile de valorificare variază între 100 de lei fără TVA și 450 de lei fără TVA în funcție de grupa de specii, sortiment. Sunt solicitări foarte multe”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: