Gorjeanul: Directorul SE Rovinari: Noul șef al PNL a dat o țeapă de 25 de milioane de euro Complexului Energetic Oltenia. PNL încearcă o rebranduire după rezultatele dezastruoase în alegeri, iar noul lider este livrat ca fiind un om integru și moralitate ireproșabilă. Numai că fostul director al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, care a condus compania de la înființare până în 2015, și este în prezent director al SE Rovinari, vine cu o dezvăluire în care arată că Ilie Bolojan a păgubit, în 2013, producătorul de energie din Gorj cu 80 de milioane de lei, adică 800 de miliarde de lei vechi. În euro, a însemnat o pagubă de 25 de milioane adusă CE Oltenia. Asta s-a întâmplat când Ilie Bolojan era primar al orașului Oradea și a asigurat încălzirea urbei lui fără să plătească niciun leu pentru cărbunele livrat de CE Oltenia. Mai mult, țeapa dată de Bolojan, a fost pusă în cârcă lui Laurențiu Ciurel, atunci când a fost concediat, în 2015.
Gorjonline: Fost director din CEO, în proces cu Casa de Pensii Gorj. Daniel Antonie, fost director în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a cerut Casei de Pensii aprobarea pensionării la limită de vârstă. În luna ianuarie, cererea lui Antonie a fost respinsă, fapt ce l-a determinat pe fostul șef să acționeze în instanță instituția. La termenul de miercuri, reclamantul a câștigat, parțial, procesul cu Casa de Pensii, deoarece cererea sa a fost admisă în parte de instanța se fond. De asemenea, instanța a obligat Casa de Pensii să-i plătească lui Antonie eventualele drepturi de pensie. În 2021, Daniel Antonie a fost condamnat de o instanță a Curții de Apel Craiova, la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Antonie a fost încarcerat în Penitenciarul Târgu Jiu. Anul trecut a fost pus în libertate, după doi ani petrecuți după gratii.
Sabotorii: O comună turistică din Gorj își face strategie de dezvoltare. Comuna Runcu va avea o strategie de dezvoltare până în 2030. Aceasta, anunță autoritățile, va stabili coordonatele de investiții ale autorităților locale și direcțiile de dezvoltare pentru localitatea care a devenit tot mai atractivă pentru turiști și pentru investitori. „Runcu a devenit în ultimii ani una din destinațiile turistice de top din județul Gorj. O parte a comunei este ocupată de zona montană și de păduri. Tot aici se află Cheile Sohodolului, iar turismul de aventură a luat amploare în ultimii ani. Întreaga documentație cu proiectul de strategie de dezvoltare este depus la Agenția de Protecția Mediului Gorj. Aici poate fi consultat de către publicul interesat care va putea să depună observații justificate”, a declarat primarul din Runcu, Adi Cîmpeanu.
Pandurul: 2,7 milioane de lei pentru proiectarea și asistența tehnică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Consiliul Județean Gorj a alocat 2,7 milioane de lei pentru realizarea proiectului și asigurarea serviciilor de asistență tehnică necesare modernizării și extinderii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu. Obiectivul investiției include lucrări complexe de reabilitare, modernizare, extindere (regim 2S+P+8E+9R+heliport), dotare cu echipamente moderne și relocarea anexelor medicale situate pe strada Progresului. Licitația pentru desemnarea proiectantului este programată pe 19 decembrie. Societatea de proiectare selectată va trebui să obțină toate avizele și acordurile necesare, în baza certificatului de urbanism.
Impact în Gorj: Preot din Rosiuța, acuzat de enoriași că îi face campanie lui Georgescu. Preotul Ion Fotescu este acuzat de enoriași din Parohia Roșiuța pe care o conduce că îi face campanie, pe rețelele de socializare, candidatului la prezidențiale, Călin Georgescu. Cetățenii susțin că preotul nu s-ar limita doar la aceste mesaje ci că ar încerca să convingă credincioșii că acest candidat este cel care trebuie votat pe 8 decembrie. Asta, deși Biserica Ortodoxă Română chiar le-a cerut preoților să nu se implice în campania electorală și să-și păstreze neutralitatea. “Clericul sau monahul, care se implică în politica vreunui partid în calitate de membru sau de candidat, dar și prin susținerea unui candidat, încalcă legământul depus la hirotonie va trebui să aleagă între cariera politică și misiunea clericală/viața monahală. Abaterile de acest fel vor fi judecate în consistoriile eparhiale”, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.