RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

Revista presei locale

Pandurul: Primăria Târgu-Jiu, pe urma „marilor” datornici. A trimis decizii pentru 9 bani. Mii de cetățeni din municipiul Târgu-Jiu s-au trezit în cutiile poștale cu scrisori de la Direcția de Impozite locale din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Aceștia au fost înștiințați că mai au de achitat diferite sume de bani, care ar reprezenta plăți accesorii pentru plata cu întârziere a impozitelor și taxelor locale. Până aici nimic ieșit din comun, însă, atunci când au deschis plicurile, cetățenii au constatat cu stupoare că au de plătit câțiva lei sau mai ciudat, câțiva bani. Oamenii care au primit astfel de decizii în cutiile poștale nu au știut dacă să râdă sau să-și stăpânească furia față de felul în care Direcția de Taxe și Impozite Locale își bate joc de banii publici. Sunt multe situații în care taxele poștale costă mai mult decât suma impusă.

Gorjeanul: Cei mai mari angajatori din România. CE Oltenia, pe locul 11! CFR SA, Poșta Română și Kaufland România sunt în topul companiilor cu cei mai mulți angajați în 2023, potrivit datelor analizate de pe platforma termene.ro. După ani buni, CE Oltenia a ieșit din top 10, găsindu-se abia pe locul 11, cu un număr de 10.152 de angajați în 2023, în scădere cu 540 față de anul 2022. Primele zece companii au avut împreună un număr mediu de 141.194 de angajați. Este vorba despre CFR SA, Poșta Română, Kaufland România, Romsilva, Dedeman, Automobile Dacia, Lidl România, Mega Image, CFR Călători și Digi România.

Gorjonline: O firmă cu sediul în Târgu Jiu construiește două parcuri fotovoltaice în sudul județului. O societate cu sediul în Târgu Jiu vrea să realizeze două parcuri fotovoltaice în sudul județului Gorj. Firma NETSANIVOLT PARC S.R.L. a depus solicitări la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj pentru evaluarea impactului asupra mediului în privința a două parcuri fotovoltaice în localitățile Turburea, satul Poiana, și Țânțăreni, satul Florești. Societatea a fost înființată în anul 2022 și nu are angajați. În schimb, societatea figurează cu datorii de peste 520.000 de lei. Investițiile în energie regenerabilă au căpătat amploare în ultima perioadă. Inclusiv Parcul Industrial Gorj, aflat în subordinea Consiliului Județean Gorj a apelat la energia solară, iar facturile la energia electrică s-au redus considerabil.

Sabotorii: Șomerii din Gorj – nici mai mulți, nici mai puțini. Situația se va schimba după alegeri. Sunt diferențe majore între județe când vine vorba despre rata şomajului, unele se îndreaptă spre o rată a şomajului de 9%, în timp ce în altele coboară sub 1%. Potrivit datelor statistice, rata şomajului a crescut în 28 de judeţe de la an la an, dar Gorjul se află într-o situație de mijloc. În timp ce judeţele din sudul şi estul ţării, precum Teleorman (8,70%), Vaslui (8,60%), Dolj (8%) şi Mehedinţi (7,90%), continuă să aibă cele mai mari rate ale şomajului, cele din vestul şi centrul ţării, precum Ilfov (0,50%), Bucureşti (0,80%), Timiş (0,90%) şi Cluj (1,30%), au cele mai mici rate ale şomajului, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Județul Gorj, potrivit datelor INS înregistrază o rată similară celei de anul trecut, de 3,30%. Situația se va schimba în mod dramatic după alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, în 2025 urmând închiderea unităților de producție ale CEO și concedieri de personal. Gradul de sărăcie în județ, odată cu dispariția locurilor de muncă, va atinge cote tragice după cum previzionează salariați ai CEO.

Impact în Gorj: Fost olimpic gorjean, invitat la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Mihai Bratu, student la o universitate din Olanda, care a fost declarat cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică, a participat și la ediția din acest an, care s-a desfășurat în Brazilia. România a fost reprezentată de către 8 elevi, împărțiți în două echipe și însoțiți de 3 profesori coordonatori. Elevii români au obținut o medalie de aur, trei de argint, o medalie de bronz și două mențiuni de onoare. Cel puțin 38 de țări au participat la competiție.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: