Sabotorii: O familie din Crasna își vede visul mistuit de flăcări: „Mă gândesc cu groază că vine iarna și noi suntem sub cerul liber”. În comuna gorjeană Crasna, o familie întreagă trăiește drama unei pierderi devastatoare. Casa moștenită din generație în generație, locuința pe care au construit-o și îngrijit-o o viață întreagă, a fost distrusă de flăcări în doar câteva minute, lăsându-i sub cerul liber în prag de iarnă. Tragedia s-a petrecut din cauza unui scurtcircuit electric, iar pompierii, sosiți prea târziu, nu au mai putut salva nimic. Acum, familia Bucălae din satul Buzești își trăiește disperarea, încercând să își refacă din temelii locuința distrusă. Nicolae Bucălae, în vârstă de 43 de ani, se afla la masă alături de soție, cele două fiice, și părinți când focul a izbucnit cu furie în interiorul casei. Tot ce au reușit să facă a fost să-și salveze viețile, însă toate eforturile de o viață s-au transformat în cenușă sub privirile lor neputincioase. Fetele au 7 respectiv 9 ani.
Gorjeanul: Cum a scăpat un fost primar de dosarul penal în care este judecat pentru ucidere din culpă! Verdict previzibil: prescripția răspunderii penale. Judecătoria Târgu-Cărbunești va pronunța, astăzi, o primă soluție în cazul bărbatului care a murit electrocutat, în iulie 2016, pe un stâlp de iluminat, din comuna Jupânești. În dosar sunt judecați, pentru ucidere din culpă, fostul primar Petre Gușiță și patronul firmei la care era angajat bărbatul decedat. Șase ani a durat ancheta! Un an s-a judecat dosarul pe camera preliminară! Un an și jumătate a durat judecata pe fond, în contextul în care s-au fixat termene de patru luni și chiar de șase luni, parcă așteptându-se termenul de prescriere a faptelor. Deja avocații inculpaților au invocat prescripția răspunderii penale, așa că verdictul este unul previzibil: atât fostul primar Gușiță, cât și patronul unei firme din Olt la care era angajat tânărul decedat, vor fi absolviți de vină.
Gorjonline: Comisarul șef de poliție Nicu Cristian Tănase a câștigat definitiv procesul. Șeful Poliției Rurale Rovinari a câștigat definitiv procesul prin care a contestat sancțiunea primită din partea polițistului Silviu Beșliu, pe care l-a acuzat în mod direct că faptul că măsluiește aparatul radar pentru a da mai multe amenzi, pentru a fi recompensați cu salarii de merit. Tănase a fost tras pe dreapta, în luna martie, în apropiere de orașul Turceni pe motiv că ar fi circulat cu viteză, mai exact cu 120 de km pe oră. Polițistul a fost sancționat contravențional cu amenda maximă de 1600 de lei, iar echipajul de poliție a dispus și reținerea permisului de conducere pentru trei luni. Tănase a contestat, însă, măsura în instanță și a sesizat și IGPR, acuzând abuzul polițiștilor și manevrarea aparatului radar de pe autospeciala marca Volkswagen. Comisarul șef sancționat a avut câștig de cauză în prima instanță de judecată, la Judecătoria Târgu Jiu, dar Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a contestat hotărârea. Și alți șoferi sancționați de polițiștii de la Turceni au contestat măsurile în instanțele de judecată și au avut câștig de cauză.
Pandurul: Primar: În prima zi de mandat am avut control de la Garda de Mediu. Prima zi în funcția de primar i-a fost umbrită de un control al comisarilor Gărzii de Mediu. I s-a întâmplat primarului din comuna gorjeană Ciuperceni, care din fericire nu a primit amendă, însă i s-au lăsat măsuri pe care a trebuit să le ducă la îndeplinire. Pentru că au fost găsite gunoaie în zone vulnerabile ale comunei, edilul a demarat imediat o campanie de ecologizare. „Am început să ecologizăm toată comuna pentru că, în prima zi de mandat, am primit control de la Garda de Mediu. Au fost verificate zonele cu risc unde s-au găsit gunoaie, în special în zona Bujorăscu. Cu cei de la ajutorul social și cu funcționarii primăriei am început curățenia, dar am dispus și extinderea sistemului de supraveghere video cu încă șapte camere în zonele de risc, pentru a-i depista mai ușor pe cei care aruncă deșeuri. Eu sunt sigur că nu sunt cetățenii comunei”, a declarat Claudiu Dragotă.