Sabotorii: Planul de restructurare a fost doar de închidere. Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia a fost promis în sensul închiderii a 12 grupuri pe cărbune și a punerii, în locul lor, a două grupuri pe gaze și a opt parcuri fotovoltaice. Deși o mare parte din capacitatea pe cărbune a fost deja închisă, de construit nu s-a construit nimic. Liderii sindicali spun că au avertizat că așa se va întâmpla. „Am spus încă din 2021 că, peste 5 ani, vom fi istorie. Am spus că se va închide în fiecare an câte ceva”, a declarat președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. CE Oltenia a făcut totuși ceva. A înființat, împreună cu parteneri privați, încă zece firme, numite SpV-uri, unde plătesc directori și consilii de administrație, secretare, deși activitatea lor nu se materializează în nimic. Mitrescu spune că societatea este acum în situația în care, care nu își închide capacitățile pe cărbune, trebuie să dea înapoi două miliarde de euro, ceea ce ar însemna faliment.
Gorjeanul: Concurs pentru 11 funcții de șef de secție la Spitalul Județean. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu organizează concurs pentru ocuparea a 11 posturi vacante de șef de secție. Medicii cu experiență au ocazia să preia conducerea unor secții importante, precum Cardiologie, Medicină Internă I, Neurologie, Neonatologie, Boli infecțioase, Oncologie, Gastroenterologie, Dermatovenerologie, Pediatrie, Obstetrică-ginecologie și Psihiatrie. Medici, cu o vechime de cel puțin 5 ani în specialitatea postului, pe care o practică în mod curent, și care sunt confirmați prin ordin al Ministerului Sănătății, sunt eligibili pentru a candida. Cei care au fost sancționați, în ultimii doi ani, de unitățile unde au activat sau de către Colegiul Medicilor, dar și cei care au avut contracte de administrare reziliate din cauza nerealizării indicatorilor de performanță, nu pot participa la concurs. Concursul va include trei probe esențiale: un interviu, o probă scrisă și o probă clinică sau practică.
Gorjonline: Noul prefect al județului Gorj este dezvoltator imobiliar. Ce spune despre afacerea în care este implicat. Prefectul Șerban Predescu a declarat că a dezvoltat trei mini cartiere și că este mândru de construcțiile realizate. „Nu am renunțat la business. Sunt asociat într-o societate comercială, iar în cadrul ei am dezvoltat trei mini cartiere. Sunt la al treilea cartier. Sunt situate în zona cartierului Tismana. Locuințele au un design deosebit. Proiectele pentru clădirile respective sunt făcute de un arhitect amator. În fapt, acesta este inginer în domeniul autovehiculelor rutiere. Mi-a fost coleg de grupă la facultate. El a desenat și arhitecții de la Gorj au redesenat în sistemul care trebuia și au făcut memoriile tehnice. Mă mândresc cu aceste realizări pentru că sunt deosebite pentru Târgu Jiu iar cei care s-au mutat acolo sunt foarte mulțumiți și au doar recenzii pozitive. Am construit 21 de locuințe și mai sunt în lucru” a spus prefectul Șerban Predescu. Acesta a precizat că legea nu-i interzice să dețină calitatea de asociat.
Pandurul: Primarul Filip: Evaluarea să înceapă de la centru în jos. Primarul orașului Rovinari, Robert Dorin Filip, crede că testarea funcționarilor ar trebui începută de la centru, nu din teritoriu. El a făcut un scurt comentariu, legat de legea propusă de mai mulți parlamentari printre care și Marcel Ciolacu, prin care funcționarii ar trebui evaluați. Nu se știe încă în ce fel. “Eu sunt primul de acord, dacă ar putea să facă două, ar fi mult mai bine. Eu aștept ca să conceapă ei acest cadru legislativ, ar fi chiar extraordinar dacă l-ar implementa de la centru în jos, că acolo e cea mai mare problemă, în rest noi suntem de acord, pentru că ne lovim de chestiuni în care funcționarii nu își fac treaba, nu sunt în regulă din punct de vedere al pregătirii“ a declarat Filip.
Impact în Gorj: O comună din Gorj caută firmă de salubritate. Autoritățile locale din Padeș nu mai pot gestiona colectarea și transportul separate al deșeurilor menajere și al celor rezultate din activități comerciale din industrie și de la instituții. Prin urmare, serviciile de colectare a gunoiului menajer vor fi delegate prin licitație unei firme de profil pentru o perioadă de 24 de luni. Suma pusă la dispoziție de autoritățile locale este de 414.000 de lei. Autoritățile din Padeș și-au propus ca din această primăvară să încheie contractul.