Revista presei locale

Pandurul: Gorjenii au schimbat ruta pe care se deplasează la București. Cea mai mare parte a gorjenilor, care vor să ajungă în Capitală, aleg ruta pe Craiova și drumul expres. Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP) Craiova, spune că se observă o creștere a valorilor de trafic spre Craiova și o reducere către Râmnicu Vâlcea. „Tot traficul către Capitală s-a mutat pe acest drum de mare viteză Craiova – Pitești – București. În lunile imediat următoare se va realiza și legătura cu Autostrada A 1, de la Albota, unde s-a oprit acum drumul expres, astfel că timpul se va reduce și mai mult. La jumătatea acestui an se va finaliza și legătura dintre A1 și A2 prin A0, care reprezintă, de fapt, drumul de centură al Bucureștiului. Astfel, din Craiova și până pe malul mării se va merge doar pe drum de mare viteză. Atunci, de la Târgu Jiu vom intra înainte de Craiova pe drumul de centură, după care pe drumul expres și vom ajunge pe litoral doar pe drum de mare viteză“ a declarat Tudor.

Gorjonline: Ce s-a întâmplat cu dosarul pensionărilor fictive, la un an de când mai mulți medici gorjeni au fost arestați. A trecut un an de la deschiderea unui dosar de corupție care a zguduit comunitatea medicală din Gorj, dosar în care mai mulți medici au fost acuzați de implicare într-un mecanism infracțional de acordare fictivă a pensiilor pe caz de boală. Cu toate acestea, dosarul se află încă în faza de cercetare la procuror, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar niciuna dintre persoanele implicate nu mai are impusă vreo măsură preventivă. Deși termenul rezonabil pentru urmărirea penală nu este definit printr-o durată fixă, ci în funcție de complexitatea cazului, natura infracțiunii și comportamentul părților implicate, există câteva exemple, cum este dosarul ”Mafia pădurilor”, în care acest termen a fost cu mult depășit, ajungându-se în situația în care să se împlinească termenul de prescripție a răspunderii penale, până ca procurorul să propună o soluție.

Gorjeanul: Burduja, brusc suveranist. Aruncă la coș afacerea europeană: ,,Green Deal e o utopie care ne costă scump”. În Gorj, ministrul Burduja este acuzat de ipocrizie, știut fiind faptul că a închis grupuri pe cărbune, în baza unui plan draconic de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, fără să aibă curajul să critice deschis ideologia UE în materie de ,,înverzire”. ,,Efectul Trump” pare să-l fi întors la 180 de grade pe ministrul Energiei, care are acum un discurs ,,suveranist”. Până acum, a fost ,,surd și orb” la dezastrul produs de planurile Europei în județul Gorj.  Foarte senin, Sebastian Burduja spune, acum, că politicile de „înverzire” ale Europei ”nu au fost politici publice bine gândite, ci o ideologie urmată orbeşte, pe modelul unei terapii şoc, iar aceasta trebuie să înceteze şi economia trebuie reconstruită pe baze solide, competitive şi inovatoare”.

Sabotorii: Planul lui Burduja: Fuziunea dintre CEO și o societate din Craiova! Ministrul Sebastian Burduja vrea economii de un miliard de lei la companiile de stat din energie, care sunt în subordinea ministerului pe care îl conduce. Între planuri, Burduja a subliniat că se urmărește fuziunea dintre Societatea Comercială Institutul de Cercetare Ştiinţifică, Inginerie Tehnologică şi Proiectare Mine pe Lignit din Craiova şi Complexul Energetic Oltenia. Sebastian Burduja vrea reducerea posturilor de conducere cu minim 30%, a personalului administrativ cu minim 20%. Burduja a precizat că măsurile nu vor afecta personalul necesar în activităţile productive, fiind vizată reducerea aparatului administrativ şi a birocraţiei din aceste companii de stat.

Pandurul: Edil: Bugetul primăriei pe 8 ani ne-ar ajunge să rezolvăm problema apei. Este nevoie de finanțare europeană sau guvernamentală pentru a rezolva problema apei în comuna Căpreni. În  fiecare vară cetățenii rămân fără apă, iar autoritățile locale consideră că este nevoie de o modernizare capitală a sistemului de alimentare, vechi de peste două decenii. Din păcate, bugetul primăriei, mult prea sărac, nu ar putea susține o astfel de investiție. „Din păcate, trebuie să rezolv problema sistemului de alimentare cu apă. Este o prioritate pentru mine acest capitol, pentru că, în fiecare vară, rămânem fără apă. Sunt mulți consumatori în raport cu capacitatea de stocare, mai sunt și pierderi, mai cedează câte o țeavă. Mai sunt sate în care nu avem rețea de apă, gen Aluniș, Bulbuceni și câteva ulițe. Din bugetul local este imposibil să modernizăm actualul sistem și să îl prelungim și acolo unde nu avem rețea de apă. Ne trebuie milioane de lei. Este peste bugetul primăriei. Cred că bugetul nostru pe opt ani de zile ne-ar trebuie să acoperim această investiție”, a declarat primarul Radu Bîrdăcel.

Articole similare:

”Se prefigurează un dezastru al actualei guvernări” crede Eduard Lădaru, președintele AUR Târgu-Jiu, care cataloghează drept ”defecte...

Începând cu anul școlar viitor, inspectoratele școlare se vor transforma în direcții județene pentru învățământul preuniversitar. Ministrul...

Deputatul Ion Iordache crede că ministrul Economiei, Radu Miruță, vrea să-și aroge meritele privind grafitul de la...

Ultima oră

Plasare produse

Infinit hits: