Revista presei locale

Impact în Gorj: PSD-ului îi revine funcția de prefect de Gorj. Cine e luat în calcul. S-au purtat discuții cu privire la numirea unui nou prefect de Gorj. Postul, deținut în prezent de liberali, revine social-democraților. Numele noului prefect nu a fost încă făcut public, însă este vehiculat actualul subprefect, Șerban Predescu. „După toate discuțiile purtate cu partenerii de coaliție, Partidul Social-Democrat va desemna prefectul județului Gorj. Deocamdată, nu am luat o decizie cu privire la persoana viitorului prefect, domnul Șerban Predescu fiind o variantă”, a declarat președintele PSD Gorj, Mihai Weber.

Gorjeanul: Ancheta penală în cazul accidentului de la Jilț Sud: Doi ani de așteptare fără răspunsuri, pentru familiile morților din cariera CEO. Într-o țară în care justiția ar trebui să fie un bastion al dreptății și al adevărului, ancheta penală în cazul accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud rămâne nefinalizată, deși au trecut fix doi ani de la teribilul eveniment. În urma acestui accident, trei bărbați, Dragoș Pârjol, Constantin Negoiță și Gheorghe Vîlceanu, cu vârste de 29, 38 și 48 de ani, angajați ai CE Oltenia, și-au pierdut viața, iar alți zece au fost răniți. La acel moment, Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, însă cercetările nu au fost finalizate. Familiile celor trei bărbați decedați au contestat, anul trecut, la Judecătoria Motru, durata urmăririi penale, revoltate de faptul că ancheta nu a fost finalizată, iar cei responsabili de moartea rudelor lor nu au fost trimiși în judecată. Instanța a admis contestația celor trei familii și a stabilit un termen de șase luni pentru finalizarea urmăririi penale. În urmă cu câteva zile, pe 11 ianuarie, a expirat și acest termen însă procurorii nu au finalizat cercetările, deși pe 17 ianuarie s-au împlinit doi ani de la tragicul accident de la Jilț Sud.

Gorjonline: Dosarul ”Mafia pădurilor” se află ”în lucru” la procuror, la 7 ani de la comiterea faptelor. Incredibil, dar adevărat! Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a comunicat, recent, că dosarul ”Mafia pădurilor”, în care au fost reținuți, în octombrie 2020, șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel și trei oameni de afaceri de la Peștișani, se află încă în lucru la procuror. Au trecut patru ani și trei luni de când aceștia au fost reținuți în cauză și aproape șapte ani de la comiterea faptelor. După ce cazul a fost anunțat cu mare pompă, având în vedere calitatea persoanelor implicate, adică șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, zis ”Butoane” și afaceriștii Purec, miliardari din exploatarea lemnului, și după ce au fost înșirate infracțiuni grave și de corupție, printre care constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și dare de mită, pe dosar s-a așternut praful și uitarea. Fiecare dintre suspecți și-a reluat viața și activitățile anterioare, iar faptele pentru care organele judiciare s-au făcut că-i anchetează sunt pe punctul de a fi prescrise.

Pandurul: Americanii și grecii vor construi 3 parcuri fotovoltaice pe terenurile CEO. Trei societăți de proiect, deținute de Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe cărbune din România, și OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței, gaze și carburanți din țară, au desemnat câștigătorii licitațiilor de inginerie, achiziții, proiectare și construcție de parcuri fotovoltaice, pe amplasamentele depozitelor de zgură și cenușă și ale haldelor miniere din cadrul Complexului.  Licitația a fost inițiată în toamna lui 2023 de către societățile Parc Fotovoltaic Rovinari Est SA, Parc Fotovoltaic Tismana 1 SA și Solarist Tismana 2 SA, la care CE Oltenia și OMV Petrom au câte 50% din acțiuni. Proiectele beneficiază de finanțări nerambursabile UE prin Fondul de Modernizare. Contractele au fost adjudecate de către un joint-venture format din dezvoltatorul american de proiecte de producție de energie regenerabilă Ameresco și firma greacă de construcții energetice Sunel Group.

Sabotorii: Un fost deputat este convins că se va renunța la termenele din Planul de Restructurare. Situația de criză energetică și decizia lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris ar putea revitaliza sectorul energetic din România. Fostul deputat Vasile Popeangă crede că cei de la Uniunea Europeană o să fie forțați să renunțe la termenele de închidere a capacităților de la Complexul Energetic Oltenia. „Sunt convins că Uniunea Europeană va renunța la acele termene, o să vedeți că o să fie forțată să facă acest lucru. O să fie forțată pentru că nu mai au resurse să mergem la fel. În Germania s-au desființat parcurile fotovoltaice pentru a se deschide cariere miniere, sunt lucruri pe care mi le-au povestit prieteni de-ai mei care sunt stabiliți acolo. Eu nu știu ce a păzit până acum domnul ministru să nu se ducă deja la Comisia Europeană. Până la urmă și dacă nu sunt de acord cei de la Uniunea Europeană și eu le pun în funcțiune, ce pot să-mi facă?”, a declarat Popeangă.

Articole similare:

Declararea energiei pe cărbune de siguranță națională, în Consiliul Superior de Apărare a Țării, asta cer minerii...

După noul eșec din primul tur al alegerilor prezidențiale, Marcel Ciolacu și-a dat demisia din funcția de...

Societatea Aparegio anunță că gorjenii care dețin surse proprii de apă și le-au interconectat cu sistemul de...

”George Simion este un șacal foarte bine calculat, care își ascute colții pe sub zâmbetele pe care...

Ultima oră

Plasare produse

Infinit hits: