Grupurile pe gaze sunt ”niște programe de a toca niște bani cu niște firme, nu le facem să producem” spune, într-un interviu pentru Radio Infinit, Laurențiu Ciurel, fost președinte al directoratului Complexului Energetic Oltenia și fost director al Termocentralei Rovinari.
În această perioadă cu ger, România a fost nevoită să apeleze la importuri pentru a-și asigura consumul intern de gaze naturale.
Ciurel observă că nu prea bat cantitățile de gaze, anunțate de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în toamnă, cu ceea ce se întâmplă acum.
”Gazul, ca și vântul, ca și soarele, te lasă când ți-e lumea mai dragă. Mai ales în perioadele cu ger scade foarte mult presiunea în depozite și conducte” mai spune Laurențiu Ciurel.
Ciurel este convins că rostul grupurilor pe gaze, promise de ministrul Energiei, este doar acela de „a toca niște bani cu niște firme” nu să și producă energie electrică.
Fostul director dă exemplul parcului fotovoltaic de la Rovinari, unde prețul unui megawatt instalat este dublul celui din piață.