Revista presei locale

Gorjonline: Reparații la cel mai nou grup energetic al CEO pentru că există pericol de explozie. Complexul Energetic Oltenia a anunțat necesitatea efectuării unor lucrări de reparații de urgență la grupul energetic numărul 5 din cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari. Acest grup reprezintă cea mai recentă investiție operațională a companiei, având o putere instalată de 330 MW. Intervențiile sunt considerate esențiale pentru prevenirea unor riscuri tehnice semnificative și pentru menținerea în condiții de siguranță a funcționării instalației. Conform informațiilor furnizate de reprezentanții companiei, în urma unei inspecții tehnice efectuate la borna generatorului aferent grupului energetic menționat, s-a constatat o acumulare de ulei în zona inferioară a cutiei de borne. Analiza efectuată a relevat faptul că, în situația în care acumularea de ulei se retrage sau este eliminată, există posibilitatea ca hidrogenul să se infiltreze în partea inferioară a cutiei. Acest fenomen ar putea conduce, în timp, la formarea unei concentrații periculoase de gaz inflamabil, cu potențial de explozie.

Sabotorii: Nemulțumiri în rândul angajaților CE Oltenia: „Vor urma tăieri de salarii, nu or să plece neamurile și pilele”. Salariații Complexului Energetic Oltenia își exprimă tot mai des nemulțumirea față de incertitudinea economică în care se află compania. Deși a început a doua jumătate a anului, bugetul de venituri și cheltuieli al societății nu a fost încă aprobat, ceea ce alimentează temerile legate de posibile reduceri de personal și salarii. Muncitorii din CE Oltenia se tem că măsurile de austeritate vor viza tot personalul din producție. ”E clar, vor urma tăieri de salarii. Doar n-or să plece neamurile, relațiile politico-sindicale, veșnic tinere, reangajate sau păstrate pentru ‘binele companiei’. Reduceți normativul de personal în producție, doar s-au făcut retehnologizări… pe hârtie”, a transmis un angajat revoltat.

Impact în Gorj: Se așteaptă schimbări în conducerea CEO. Spectrul politic urmărește cu atenție iminența unor posibile schimbări la nivelul conducerii executive a Complexului Energetic Oltenia (CEO), una dintre cele mai importante companii din sectorul producției de energie pe bază de cărbune din România. În centrul acestor discuții și analize se află Directoratul CEO, care reprezintă structura de conducere executivă a companiei și care este alcătuit, conform reglementărilor în vigoare, dintr-un număr de trei membri. În prezent, conducerea Directoratului este asigurată de Dan Plaveti, care deține funcția de președinte al acestui for executiv, precum și de ceilalți doi membri – Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu. Aceștia au fost numiți în urma unui proces de selecție organizat anterior, proces care a fost perceput ca fiind controversat, atât din punctul de vedere al transparenței, cât și al respectării criteriilor de competență și integritate.

Gorjeanul: Spitalul din Târgu-Cărbunești, locul unde examenul e concurs de coincidențe! Baremul mobil și comisia fantomă sau cum se pică în masă la un concurs ,,corect”. Un concurs organizat de Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești pentru ocuparea a șapte posturi de asistent medical generalist debutant a stârnit un val de controverse și acuzații grave de nereguli și favoritisme. Cu 48 de candidați înscriși și o concurență acerbă la unele secții, rezultatele au fost cel puțin surprinzătoare: secțiile cu cea mai mare competiție – Radiologie și ORL – nu au avut niciun admis, iar la Obstetrică-Ginecologie niciun candidat nu a trecut baremul. În schimb, la Chirurgie, unde activează managerul spitalului, au fost admiși patru candidați din doisprezece, iar la Logrești, singura admisă este nora unei foste asistente. Candidații acuză posibile breșe în anonimizarea lucrărilor și intervenții suspecte ale membrilor comisiei. Mai mult, un subiect de examen a fost eliminat retroactiv, iar baremul de corectare a fost modificat după ce concurenții au susținut proba scrisă. Toate acestea alimentează suspiciunile că ,,a luat cine trebuie”, într-un sistem care pare să funcționeze după reguli proprii, netransparente și profund nedrepte.

Pandurul: Proiectul de hotărâre prin care a fost vândută insulița Jiului, atacat în instanță. Hotărârea Consiliului Local din Târgu Jiu prin care municipalitatea a vândut o bucată din insulița Jiului către firma Crescendo SRL, cea care deține complexul de agrement și evenimente din zonă, a fost atacată în instanță de o fundație din București. Fundația Eco-Civica din București a cerut suspendarea și anularea actului administrativ prin care Călin Lemnaru a putut să cumpere insulița. Primul termen în procesul aflat pe rolul Tribunalului București a fost stabilit pe 24 septembrie 2025. O bucată de 15 mii de metri pătrați din insulița Jiului, din proximitatea heliportului, a fost cumpărată cu 2 milioane de euro de către firma Crescendo SRL, după o procedură extrem de rapidă din Consiliul Local Târgu Jiu. În ciuda presiunilor publice de a păstra insulița completă în patrimoniul municipalității, în două luni parte din ea a fost vândută. Primăria a explicat că avea nevoie de bani pentru alte investiții în Târgu Jiu și că a primit o solicitare de la firma care deținea concesiunea terenului.

Articole similare:

Aparegio Gorj face verificări. În această perioadă, mai multe echipe ale operatorului desfășoară ample acțiuni în vederea...

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj vrea să integreze pe piața muncii 1600 de tineri....

”Tot ei au țepuit companiile de stat, prin firmele de partid” reacționează liderul sindical Constantin Crețan, după...

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia așteaptă să fie chemați la discuții de noul ministru al Energiei,...

Ultima oră

Plasare produse

Infinit hits: