Impact în Gorj: Percheziții în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Acuzații de abuz în serviciu și fals intelectual. Mai multe percheziții au avut loc, miercuri dimineață, la Târgu Jiu, într-un dosar care vizează suspiciuni grave de fals în acte medicale. Ancheta este coordonată de Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. În atenția anchetatorilor se află mai mulți medici, printre care cadre medicale de la Serviciul de Medicină Legală Gorj, dar și o doctoriță de la Secția de Psihiatrie. Aceștia sunt bănuiți că ar fi eliberat documente medicale asupra cărora există suspiciuni de falsificare a unui raport medical. Potrivit polițiștilor, au fost efectuate șase percheziții. Două au avut loc la două cabinete din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și unul la un cabinet medical privat.
Gorjonline: Sindicate: Firmele prin care se face importul de energie, ținute la secret. Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia au adresat o solicitare mai puțin obișnuită Ministerului Energiei. Au cerut ca acționarul principal al Complexului Energetic Oltenia să facă publice numele firmelor prin care se realizează în special importurile de energie pentru România Au fost refuzate, potrivit unor surse sindicale din CEO. Informațiile sunt de interes public, având în vedere că nu există zi în care să nu se apeleze la importuri de energie. România importă mai scump decât exportă. Exporturile se produc în special în momentul în care energia regenerabilă este în top. Adică atunci când producția de energie fotovoltaică și solară este la un nivel ridicat. Prin urmare, se exportă energie foarte ieftină pentru că Sistemul Energetic Național nu beneficiază de companii de mix energetic, ci de companii monosursă. Dacă ar exista companii de mix energetic, ar putea să fie pusă energia din surse diferite într-un coș comun și ar rezulta un preț mediu și nu prețuri foarte mari sau foarte mici, cum se întâmplă în momentul de față.
Sabotorii: Revoltați pe sindicate: Dacă ați putea, ne-ați lua și aerul! Tot mai mulți mineri și energeticieni se declară revoltați pe sindicate. Se plâng că nu se simt reprezentați și că interesul lor e în coada listei pentru mulți dintre sindicaliști. Bomboana pe colivă a fost, recent, anunțul unui lider de sindicat că salariații nu vor pierde nimic în acest an și că „drepturile vor rămâne aceleași ca anul trecut chiar dacă se dau sub o altă formă”. Sub ce formă numai ei știu pentru că și înainte de Paște au aburit salariații că vor primi un fel de primă, ca să compenseze faptul că au pierdut voucherul de vacanță. Acesta a scăzut de la 3000 de lei, cât a fost anul trecut, la 800 de lei cu condiția să adauge și angajatul alți 800 să poată primi voucherul și să meargă în vacanță. Minerii s-au dezlănțuit pe rețelele de socializare și spun că nu mai cred o iotă din ce promit sindicatele: „Lăsați că s-a dus tot. Mai aveți bonurile și puteți fi liberi. Nu știu pentru ce mai luptați. Mai aveți puțin și ne luați și aerul”, e unul dintre comentarii. „Astea sunt sindicate? Toți sunt pe mână, sindicatele și administrația”, a fost un alt comentariu.
Gorjeanul: Au reînceput cutremurele în Turcia. Legătura cu seismele din Gorj. Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs, miercuri, în Turcia, în Marea Marmara, la 73 de kilometri de orașul Istanbul. Seismul a fost resimțit în România, Bulgaria, Grecia și Macedonia de Nord. Cutremurul s-a produs la ora 12:49, ora României, fiind urmat de o multitudine de replici, unele de peste 4 grade. În acest context, cutremurele care au avut loc, în urmă cu doi ani, în Gorj, nu pot fi uitate, mai ales că seismologii români au recunoscut, în final, că acestea au avut legătură cu seismul devastator din Turcia, din 2023. ,,Am aflat că zona noastră este pretensionată, iar un alt factor important, declanșator pentru cutremurele din județ, a fost valul de unde seismice venit dinspre Turcia, urmare a cutremurelor produse la începutul lunii februarie 2023”, a comunicat Prefectura Gorj, în aprilie anul trecut, la peste un an de la producerea seismelor în Gorj.
Pandurul: CEO clarifică planurile cu baza de tratament de la Săcelu. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a transmis informații privind situația Bazei de Tratament Săcelu. Conform măsurilor cuprinse în planul de restructurare revizuit, compania intenționează să vândă sau să doneze diverse structuri auxiliare și non-core, printre care se numără și Centrul de Recuperare și Perfecționare a Forței de Muncă Săcelu. Deși procesul de vânzare este deja în curs, până în prezent nu au existat oferte neangajante pentru achiziționarea acestui obiectiv. Pe de altă parte, Zona de agrement (plaja și bazinele cu ape minerale terapeutice) va continua să funcționeze în perioada estivală, între 1 iunie și 14 septembrie 2025, conform anunțului CEO.