18:24 Festin culinar, în poiana Mănăstirii Polovragi

Poiana din fața Mănăstirii Polovragi va deveni, din nou, duminică, locul de întâlnire a tradiției culinare și artei populare, cu prilejul celei de-a treia ediții a Festivalului „Bucătăria Tradițională Românească”.

Evenimentul este organizat de GAL Parâng, GAL Parângul Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria Comunei Polovragi, și reunește patru bucătari din localitățile Alimpești, Baia de Fier, Mușetești și Polovragi. Fiecare va pregăti câte o specialitate culinară autentică, reprezentativă pentru zona din care provine.

Polovragi, gazda festivalului, va găti tradiționala tocană de oaie, preparată după o rețetă transmisă din generație în generație.

Gătitul începe de dimineață, la ora 08:00, iar publicul este așteptat începând cu ora 12:00 să participe la degustări și să se bucure de atmosfera de sărbătoare.

În paralel cu festivalul gastronomic, vizitatorii vor putea explora și Tabăra de Sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”, desfășurată în aceeași locație între 1 și 10 iulie. Patru sculptori lucrează zilnic în lemn de salcâm, iar creațiile lor pot fi admirate pe toată durata taberei.

„Vă așteptăm cu drag duminică, 6 iulie 2025, ora 12.00, la un eveniment dedicat tradițiilor, gustului autentic și artei populare!”, transmit organizatorii.

Articole similare:

Premierul Ilie Bolojan a dat detalii, luni, în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului, despre cel de-al doilea...

Ministrul Educaţiei, Daniel David, a anunţat, luni seară, că, la finalul anului, va demara concursurile pentru pentru...

Canicula instituie restricții de tonaj (7,5t) și marți, în 14 județe din România. ”CNAIR informează participanții la...

Au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea și execuția lotului 5 al drumului de mare viteză Craiova...

Ultima oră

Plasare produse

Infinit hits: