Gorjonline: Bugetul CEO întârzie, angajații pierd bani, iar sindicatele rămân pasive. Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o întârziere semnificativă în aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2025, situație care afectează direct peste 8.000 de angajați. Aceștia pierd lunar sume importante din salarii, în lipsa negocierilor pentru creșterea veniturilor. „Nu cred că sunt șanse ca Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia să fie aprobat în această săptămână. Șansele sunt minime. 99% nu se va întâmpla acest lucru, doar dacă cineva vrea să dea un semnal politic în această perioadă. Dacă o să fie așa, o să vedem miercuri, dar eu nu cred că se vor ‘alinia’ astrele tocmai acum, pentru Complexul Energetic Oltenia. ‘Astrele’ ar putea să le zică unora că peste opt mii de oameni pierd în fiecare lună bani în plus la salariu din această cauză! Știți că aprobarea bugetului înseamnă negocieri pentru creșterea veniturilor pentru mineri și energeticieni, iar oamenii țin cont de acest lucru când dau cu ștampila!”, au declarat surse din companie.
Gorjeanul: Maternitatea din Târgu Jiu rămâne închisă din cauza infecțiilor nosocomiale. 18 cadre medicale, testate pozitiv. Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu rămâne închisă, cel puțin până joi dimineața, după ce mai multe paciente și 18 cadre medicale au fost depistate cu infecții nosocomiale. Direcția de Sănătate Publică Gorj a emis aviz de suspendare a activității, cu posibilitate de prelungire. Testele au confirmat contaminarea. În perioada 5-7 mai, au fost prelevate 30 de probe de autocontrol de la personalul medical. 18 angajaţi, dintre care 10 sunt medici, au fost depistați pozitiv la testele pentru infecții nosocomiale. „În perioada 5-7 mai 2025 au fost testați și retestați epidemiologic 18 angajați (10 medici, 5 moașe și 3 îngrijitoare de curățenie), fiind prelevate în total 30 de probe de autocontrol. Conform informațiilor primite de la medicul șef SPIAAM (Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale – n.red.), testele au ieșit pozitive. De asemenea, au fost prelevate și analizate probe de autocontrol de pe suprafețe, aeromicrofloră, probe sterile (instrumentar, materiale sterile etc.), care au ieșit negative”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Impact în Gorj: Două paciente de la Secția Obstetrică Ginecologie Târgu Jiu, la spitalul din Craiova. La Spitalul Județean din Craiova sunt internate două paciente care au ajuns în stare foarte gravă din focarul de la Spitalul Târgu Jiu. Au în jur de 20 de ani, iar una dintre ele nici acum nu este în afara pericolului. Medicii au intervenit chirurgical în cazul amândurora, din cauza infecției agresive. Nu mai sunt în ATI. Secția Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este închisă până pe data de 15 mai pentru efectuarea dezinfecției, după ce cinci paciente internate pentru operații cezariene s-au reîntors la spital cu infecții postoperatorii grave.
Pandurul: O fetiță de 3 ani a murit în urma unui stop cardio-respirator. Ar fi luat pastilele surorii ei. O fetiță de numai 3 ani a decedat în seara zilei de duminică la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce a fost adusă de urgență cu ambulanța de la Centrul de Permanență Mătăsari. Cazul este în atenția Direcției de Sănătate Publică Gorj și a Ministerului Sănătății, fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor exacte ale tragediei. Copila a ajuns la Camera de Gardă Pediatrie, în stare generală alterată, cu status convulsiv și febră. Potrivit medicilor, aceasta fusese consultată anterior la centrul de permanență din Mătăsari, unde s-a suspectat o posibilă ingestie accidentală de medicamente, tratamentul surorii mai mari, de 5 ani, diagnosticată cu autism infantil.
Sabotorii: Un primar din Gorj susține reorganizarea: Se poate lucra cu jumătate din funcționari. Un primar din județ se declară de partea reorganizării administrative. Sorin Bucurescu susține că se poate lucra cu jumătate din actualii funcționari, doar să fie bine pregătiți. Primarul comunei Slivilești, spune că o primărie de grad inferior ar putea să facă treabă și cu 12 angajați, nu cu 30 câți au multe dintre ele. “Mi-aș dori reorganizarea primăriilor, a consiliilor județene, prefecturii și în primă fază ministere și agenții. Să o ia la pas din primărie în primărie pentru că sunt ticsite. Se poate lucra cu jumătate din funcționari, dar să fie bine pregătiți. La o primărie de gradul doi sau trei se poate face treabă și cu 12 funcționari, nu ai nevoie de 30”, a spus Bucurescu.