Gorjeanul: ”Groparul CEO” iese la rampă. Îl critică pe Burduja că-i schimbă șefii din companiile de stat. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost înfruntat public de fostul ministru Virgil Popescu, supranumit în Gorj ,,groparul CEO” sau ,,ministrul OMV”. Virgil Popescu este cel care a liberalizat piața de energie, aducând românilor mari daune – facturi uriașe la curent, este cel care a conceput draconicul plan de închidere a mineritului și promovarea catastrofalei legi a decarbonizării. Acum, din calitatea de membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, europarlamentarul Virgil Popescu critică schimbarea unor șefi, numiți politic chiar de el, în companiile de stat.
Sabotorii: Minerii deja își pun problema concedierii. Suntem în aprilie, mai sunt doar opt luni până când toate capacitățile de producție ale Complexului Energetic Oltenia vor fi închise, puse în conservare sau trecute în rezervă tehnică. Așa este prevăzut în planul de restructurare. Cei 8000 de salariați ai companiei încep să se teamă de ce e mai rău. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că încearcă, de aproape doi ani, să obțină o amânare a termenelor de închidere din partea Comisiei Europene, însă recunoaște că este… complicat. Liderii sindicali susțin că sunt șanse mici să obțină majorări salariale în acest an. Nici prima de Paște nu a fost acordată în urma negocierilor de luni. Voucherele de vacanță s-au pierdut pentru mii de salariați, iar pentru ceilalți au fost reduse de la 3.000 la 800 de lei. Condițiile de muncă se înrăutățesc, iar de Paște se pune problema opririi unor grupuri energetice, din cauză că nu este nevoie de energie
Gorjonline: Revoltă în rândul șoferilor de la Transloc, după ce au fost puși să curețe mijloacele de transport. Este revoltă în rândul șoferilor de la societatea de transport public Transloc SA, care aparține de Consiliul Local Târgu Jiu, după un anunț afișat de conducerea unității, prin care conducătorii auto erau informați că sunt obligați să facă curățenie în mijloacele de transport. S-a ajuns în această situație pentru că societatea nu dispune, în prezent, de nicio persoană care să efectueze această activitate. Trei femei erau angajate pentru a face curățenie în troleibuze și autobuze. Una dintre ele a decedat, de curând, o alta se afla în concediu medical, iar cea de-a treia, în concediu de odihnă. Șoferii de la Transloc au transmis tot felul de mesaje și fotografii pe un grup de discuții al angajaților Transloc.
Pandurul: Autostrada Craiova-Filiași: Antreprenori din patru țări concurează pentru lotul 3. Proiectul autostrăzii Craiova-Filiași face un pas important înainte, odată cu depunerea a cinci oferte pentru construcția lotului 3, un segment de 21,7 kilometri, al cărui contract are o valoare estimată la 2,71 miliarde de lei, fără TVA. Informația a fost făcută publică, marți, de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, care a subliniat că antreprenori din patru țări – România, Italia, Turcia și Ucraina – se află în competiție pentru adjudecarea acestui proiect esențial pentru infrastructura rutieră a regiunii Oltenia. Segmentul licitat se desfășoară între nodul rutier Beharca, care asigură conexiunea cu Drumul Național 6, și nord-vestul localității Țânțăreni. În cadrul contractului sunt prevăzute atât etapa de proiectare, care va dura 10 luni, cât și etapa de execuție, estimată la 24 de luni, ceea ce înseamnă că termenul total de finalizare este de 34 de luni.
Impact în Gorj: Alertă de urși în mai multe localități din Gorj. În această perioadă, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a primit mai multe apeluri la 112 sau prin altă modalitate, transmise din localitățile Bumbești-Jiu, Arcani, Runcu și Baia de Fier, care semnalau prezența animalelor sălbatice în proximitatea zonelor locuite. După primirea apelurilor, jandarmii gorjeni înștiințează toate instituțiile cu atribuții și se deplasează la fața locului un echipaj care evaluează situația și riscurile generate de urși și transmit datele către ceilalți membri ai echipei de intervenție. Jandarmii recomandă persoanelor care sesizează prezența urșilor să nu se apropie de ei, să se îndepărteze din zona de pericol și să sesizeze de urgență autoritățile competente.