Revista presei locale

Gorjonline: Ultima șansă pentru ca minerii și energeticienii să primească vouchere de 3.000 de lei. Săptămâna aceasta se anunță una importantă pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Liderii de sindicat vor avea o rundă de negocieri cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, iar printre subiectele abordate se numără și cel al voucherelor de vacanță. Din cauza ordonanței ”trenuleț” minerii și energeticienii nu vor mai beneficia de vouchere în cuantum de 3.000 de lei, însă sindicaliștii speră să găsească înțelegere la Burduja pentru ca oamenii să nu piardă acest drept. „Vineri ne vom deplasa la București pentru unele discuții cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja. În primul rând dorim să știm cum au decurs negocierile de la Bruxelles pentru că oamenii sunt curioși să afle dacă viața CE Oltenia va fi prelungită. De asemenea, o să abordăm și problema voucherelor de vacanță pentru că noi dorim ca ele să fie prinse în salariul de bază și oamenii să nu piardă din acest drept”, a declarat surse din rândul sindicatelor.

Sabotorii: A muncit o viață în cariere miniere, dar i se recunosc doar câțiva ani. Salariații din minerit, care au lucrat inițial în Regia Lignitului, iar, mai apoi, la firmele externalizate, cer în instanță recalcularea pensiilor. Li se recunosc doar parțial condițiile grele de muncă, în funcție de firmele la care au lucrat, nu de munca prestată. Este și cazul unui gorjean care a lucrat toată viața sa în carierele miniere, în condiții extrem de dificile, dar a fost nevoit să lupte pentru a obține o recalculare corectă a pensiei sale, fiind dezavantajat de un sistem legal care nu recunoaște munca sa în întregime. Bărbatul în cauză a fost șofer în carierele miniere din județul Gorj, având o activitate neîntreruptă, cu condiții de muncă extrem de dificile: expunere la zgomot puternic, vibrații, temperaturi extreme și eforturi fizice semnificative. Aceste condiții sunt reglementate de legislația națională care prevede recunoașterea muncii în condiții speciale de muncă.

Pandurul: Primărița care nu și-a dorit avioane sau genți Louis Vuitton. Primarii gorjeni încearcă să treacă peste orgoliile politice de dragul candidatului pe care trebuie să-l susțină la alegerile prezidențiale. Deși, în unele localități, social-democrații și liberalii au ieșit separat în campanie și tot separat au lipit afișe, în comunele mai mici, primarii și consilierii locali promit să lupte pe același „front”. Primărița din Bumbești-Pițic, Irina Cojocaru, a spus că se înțelege bine cu aleșii locali, care  i-au trecut toate proiectele. „Însă, nici eu nu pot să-mi doresc un avion sau nu pot să-mi doresc o poșetă Louis Vuitton pe care știu că nu mi-aș putea-o achiziționa”, a spus Irina Cojocaru. Aceasta a subliniat că partidele din coaliție ar trebui să treacă peste orgolii. “Acum nu mai contează ce a fost înainte, în campanie, contează că suntem în coaliție. Sunt și orgolii peste care nu se trece, din păcate. Eu pot să fac campanie cu toți consilierii locali care susțin același candidat. Localitatea noastră a beneficiat de foarte multe fonduri, nu s-au întrerupt lucrările. Echipa de consilieri nu s-au opus și toate proiectele mi-au fost votate. Va trebui să facem echipă, să convingem cetățenii să ni se alăture să obținem fonduri să dezvoltăm localitatea”, a mai spus Irina Cojocaru.

Gorjeanul: Primul bust de copil semnat de Constantin Brâncuşi este expus în această lună la Muzeul Naţional Brukenthal. Primul bust de copil sculptat în anul 1906 de părintele sculpturii moderne, gorjeanul Constantin Brâncuși, este expus în premieră la Sibiu, la Muzeul Național Brukenthal. „Bust de copil” este expus în perioada 5-27 aprilie 2025 și poate fi văzut zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00. „Enfant” („Bust de copil”) este prima sculptură dintr-o serie dedicată copiilor și realizată de Constantin Brâncuși după ce, în 1904, s-a stabilit la Paris. Potrivit informațiilor publicate de conducerea Muzeului Național Brukenthal, lucrarea a fost achiziționată de la artist de pictorul Ștefan Popescu, apoi a circulat în alte colecții private, iar în 2018, la Sothebyʼs, în Londra, un colecționar român a achiziționat lucrarea lui Brâncuși și a adus-o în România.

Articole similare:

Gorjeanul: Sindicalistul gorjean Florin Șchiopu denunță „decapitarea politică” a conducerii ANP. Florin Șchiopu, președintele Federației Sindicatelor din...

Cel mai recent sondaj, publicat înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale, arată o diferență infimă între...

Blocul de locuințe ANL din comuna Bustuchin a fost finalizat. Acum se lucrează la parcarea de lângă...

Echipa de campanie a candidatului AUR la prezidențiale, George Simion, a transmis, joi seară, o solicitare oficială...

Ultima oră

Plasare produse

Infinit hits: