Sabotorii: Fără soluție pentru sute de angajați ai CE Oltenia. Este îngrijorare maximă la Complexul Energetic Oltenia, după ce mai mulți angajați au primit o prelungire de contract doar până la data de 7 mai. Este vorba despre salariați cu contract pe perioadă determinată, cărora le expirase perioada la 1 aprilie. În lipsa unor informații oficiale, compania fiind extrem de netransparentă, presa a vehiculat faptul că unele contracte au fost prelungite pe trei luni, altele pe șase luni. CE Oltenia are în jur de două mii de salariați cu contracte pe perioadă determinată. Se pare că problema contractului pe cinci săptămâni a apărut la primii salariați angajați pe perioadă determinată, acum trei ani. Legea limitează la trei ani perioada în care un angajat poate fi ținut pe perioadă determinată. CE Oltenia nu poate face angajări pe perioadă nedeterminată, decât în număr mic, pentru că este sub incidența unui plan de restructurare. Ori, în prima serie, cea din mai 2022, au fost angajate 600 de persoane.
Gorjeanul: Toată producția CEO va trece la Filiala de Lignit. Ce se va întâmpla cu salariile angajaților. CEO va rămâne cu societățile mixte înființate în parteneriat cu alte companii, și cu cele în care este acționar majoritar – Minprest, Medservmin și UEF Motru. La 1 ianuarie 2026 se presupune că CEO își va separa activitățile, în sensul că toată producția va trece la Filiala de Lignit. Și asta, în cazul în care actualul Plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia va rămâne în picioare. În această perioadă se vorbește de schimbarea lui, cu modificarea termenelor de închidere a capacităților de energie pe cărbune, însă nu există nimic concret în acest sens. Ministrul Burduja a făcut mai multe drumuri la Bruxelles, însă nu există niciun document prin care Comisia Europeană să arate că este de acord cu amânarea termenelor din programul de închidere.
Impact în Gorj: Al patruzecilea termen, în dosarul de luare de mită al doctorului Neață. Dosarul de luare de mită, cu medicul Gheorghe Neață inculpat, aflat pe rolul Tribunalului Gorj, din 2021, bate pasul pe loc. Instanța de fond l-a „fericit” pe inculpat, miercuri, cu cel de-al 40-lea termen, acesta urmând să se revadă cu magistrații abia pe 30 aprilie. Gheorghe Neață a fost trimis în judecată, în noiembrie 2021, pentru condiționarea actului medical. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, medicul chirurg este acuzat de 19 fapte de luare de mită, din care două în formă continuată. Anchetatorii spun că doctorul ar fi luat mai multe sume de bani și bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.
Gorjonline: Deciziile Judecătoriei Târgu Jiu în dosarele celor trei doctorițe acuzate de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au fugit din spital. Dosarele celor trei doctorițe de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, acuzate de comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, în octombrie 2020, au sfidat măsurile anti-Covid și au fugit din Secția de Boli Infecțioase a unității medicale, cu toate că erau internate, în urma diagnosticării cu virusul SARS-CoV -2, au fost soluționate de Judecătoria Târgu-Jiu. Două dintre doctorițe au scăpat cu avertisment și cu renunțarea la aplicarea pedepsei, iar a treia a primit o pedeapsă mai aspră, adică amendă penală și amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Medicul Rodica Dîrnu, șef Secție ATI 2, Roxana Gheorghițoiu, medic specialist în cadrul Secției Gastroenterologie și Violeta Mogan, medic specialist în cadrul Secției ATI 1, părăsiseră spitalul, cu toate că erau internate de două-trei zile, fiind confirmate cu Covid-19, așa că echipajele SMURD le-au preluat de la domiciliu cu izoleta și le-au readus la Boli Infecțioase.
Pandurul: Consilierii PNL cer investiții în padoc. Consilierii locali ai PNL Târgu Jiu au fost la adăpostul canin administrat de o asociație din Hunedoara, pentru a vedea în ce condiții sunt ținute animalele. Concluzia a fost să mai este nevoie de investiții, pentru a fi atinse standardele necesare. Mihai Prunariu, Cosmin Țârvuloiu și Mitruț Stănoiu au discutat cu reprezentanți ai instituțiilor locale inclusiv cu Nicolaie Oprean, directorul A.S.J.O.A.F.S. Hunedoara și doctori veterinari pentru a analiza starea centrului canin și a identifica posibile soluții pentru îmbunătățirea acestuia. După discuțiile avute la fața locului, Mihai Prunariu a declarat că instituțiile abilitate nu își fac pe deplin datoria și este necesară intervenția Prefecturii Gorj.