Revista presei locale

Impact în Gorj: Ambii elevi implicați în agresiunea de la LPS Târgu Jiu vor beneficia de consiliere psihologică. Agresorul dar și victima agresiunii de la Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, care a avut loc finalul săptămânii trecute, vor beneficia de consiliere psihologică din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj. Se cunoștea faptul că elevul agresor, Cristian Talianu, era în evidențele DGASPC Gorj de mai mult timp, în urma unor plecări repetate de la domiciliu și a unor incidente raportate la poliție. ”Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat prezența unui psiholog din cadrul DGASPC Gorj pentru a participa la audierea unuia dintre minori. Pe perioada audierii, minorului i s-a oferit suport psihologic şi îi va fi oferit în continuare, pe toată perioada derulării procedurilor judiciare. De asemenea, când starea de sănătate a celuilalt minor se va îmbunătăți şi va putea fi audiat, i se va oferi şi lui suport psihologic pe parcursul derulării procedurilor judiciare”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Minodora Sucea.

Gorjeanul: Șefa Colegiului Medicilor, vizită la Spitalul Județean. Discuții despre cazul băiatului mort de peritonită. Denunț la Parchetul General. Președintele Colegiului Medicilor din România, Cătălina Poiană, s-a aflat, vineri, la Spitalul Județean din Târgu Jiu pentru a discuta, printre altele, despre cazul adolescentului de 16 ani care a murit de peritonită la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că un doctor a refuzat să-l opereze. Medicul de gardă a invocat lipsa specializării în chirurgie pediatrică, iar tânărul a decedat în timp ce aștepta ambulanța pentru a fi transferat la un spital din Craiova. Poiană a avut întâlniri cu medicii șefi de secții ai spitalului, conducerea Colegiului Medicilor Gorj, managementul spitalului și reprezentanții Consiliului Județean Gorj. Scopul principal al discuțiilor a fost identificarea soluțiilor pentru problemele întâmpinate de medici în exercitarea profesiei și pentru prevenirea unor astfel de tragedii. În cadrul discuțiilor, Cătălina Poiană a precizat că legislația îi permitea medicului să intervină în caz de urgență, dacă viața pacientului era în pericol. „În momentul în care există o urgenţă medicală, o urgenţă chirurgicală, o situaţie ameninţătoare de viaţă, cu certitudine medicul trebuie să intervină” a afirmat șefa Colegiului Medicilor.

Sabotorii: Minerii, afectați de ordonanța „trenuleț”. Miruță e revoltat: Există riscul să li se ia și alte bonusuri. Memorandumul prin care CEO era scutit de la măsurile de austeritate a fost anulat de ordonanța „trenuleț”. Din păcate, minerii și energeticienii nu vor mai primi vouchere de vacanță de 3000 de lei, ci de 1600 de lei, din care vor contribui cu jumătate de sumă. Deputatul USR Radu Miruță e revoltat și spune că există riscul ca angajaților CEO să li se ia și alte bonusuri și venituri, care erau prinse în contractul colectiv de muncă. “Angajații CE Oltenia pierd minim câte 2200 RON pe mâna domnilor Weber și Iordache. Memorandumul anunțat de cei doi acum două săptămâni a fost anulat de Guvern. După ce au făcut un dezmăț pe bani publici si au ajuns la fundul sacului, onorabilul guvern PSD-PNL a zis ca trebuie sa taie din beneficii si pentru cei din zona din minerit si energie“, a declarat Miruță.

Gorjonline: Primar: „Chiar un șofer de la o instituție din Gorj depășește cu mult salariul pe care îl primesc“. Primarii comunelor din județ sunt revoltați din cauza salariilor pe care le primesc și a ordonanței austerității, care îngheață lefurilor bugetarilor la nivelul actual. Gabriel Deteșan, primarul comunei Schela, spune că șoferul unei instituții publice primește un salariu mult mai mare față de el. „Noi, primarii, avem salarii derizorii. Probabil că, la nivel înalt, cred că avem alte salarii, dar, dacă s-ar uita în grila de salarizare, ar vedea ce înseamnă să ai un salariu mediu. Poate că dacă aș lucra în construcții, aș câștiga mai mult, doar că nu mă pricep. Am un salariu care ajunge la puțin peste 5.000 de lei. Nu depășesc 5.500 de lei. Nu regret că sunt edilul acestei localități frumoase. Trebuie să ne acomodăm. Sunt în localitate mai multe categorii care depășesc cu mult salariul primarului, cum ar fi cadrele didactice și chiar polițiștii. Primim o indemnizație mult mai mică față de un funcționar care lucrează în slujba statului. Chiar un șofer de la o instituție din Gorj depășește cu mult salariul pe care îl primesc. Salariile primarilor sunt plafonate. (…) Ar fi normal ca să ni se majoreze măcar cu indicele de inflație“, a declarat Deteșan.

Articole similare:

Angajatorii din județul Gorj, care vor participa la „Bursa generală a locurilor de muncă“ organizată de AJOFM...

Liderul sindical Nicu Bunoaica spune că Andrei Maioreanu are dreptate să afirme că nu s-a făcut niciun...

Ion Fugaru explică ce înseamnă guvernul de uniune națională propus de candidatul AUR, George Simion, dacă va...

”Se taie salariile într-o instituție din subordinea Consiliului Județean și vreți să câștigăm alegerile?” a întrebat liberalul...

Ultima oră

Plasare produse

Infinit hits: