Impact în Gorj: Firmă care furnizează mâncare în școli din Gorj, amendată cu 10.000 de lei. S-a sistat distribuirea. O societate din județul Gorj, care se ocupă de prepararea și furnizarea mâncării la mai multe școli din județ, a fost amendată de inspectorii sanitar-veterinari, cu suma de 10.000 de lei. „Preparatele alimentare livrate prin catering către unități de învățământ nu erau etichetate conform H.G. nr. 24/2024 (număr lot, calcul caloric, data expirării, data şi ora producției, mențiunea „produs distribuit gratuit”). A fost interzisă distribuirea preparatelor culinare la unitățile de învățământ până la remedierea neconformităților privind etichetarea“, a declarat Florin Gorcea, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.
Pandurul: Fost primar din Gorj, regretat de actualul edil: O să-i fiu consilier personal onorific. Este o situație mai puțin obișnuită într-o comună din Gorj, acolo unde actualul primar a ajuns să-l regrete pe fostul edil, pe care l-a înlocuit în funcție în urmă cu patru ani. Se întâmplă la Schela, unde primarul este supărat că predecesorul său nu a intrat în consiliul local, ca să-l poată propune pentru postul de viceprimar. Gabriel Deteșan, primarul comunei Schela, a fost ales pentru un nou mandat, însă reușita sa este umbrită de o urmă de tristețe. Îi pare rău că fostul primar, Aristide Șerbănescu, nu a mai intrat în consiliul local. „Vreau să vă spun că eu l-am votat de când am avut acest drept și până am candidat și eu la primărie. A făcut multe lucruri bune pentru comuna Schela. Eu voiam să rămână alături de mine încă de acum patru ani, dar nu a dorit. A rămas doar consilier local. Acum a candidat de la PUSL pentru funcția de primar însă nu a reușit să intre în Consiliul Local și regret din tot sufletul. Era viceprimarul meu în noul mandat”, a declarat Deteșan.
Gorjonline: E definitiv! Un singur pas până la DEMOLAREA blocului ILEGAL al familiei Paraschiv. Curtea de Apel Craiova a decis definitiv, la finele săptămânii trecute, că procesele verbale de control ale Inspectoratului Regional în Construcții Sud-Vest (IRCSV) Oltenia, în cazul blocului edificat ilegal în strada Bradului, nr.14 din Târgu-Jiu, sunt valide! Actele de control au relevat faptul că autorizațiile de construire eliberate pentru imobilul familiei Paraschiv au fost emise de Primăria Municipiului Târgu-Jiu cu încălcarea legii. În acest context, se va relua judecata în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Gorj în care, pe baza constatării IRCSV Oltenia, Instituția Prefectului Județul Gorj a solicitat anularea celor două autorizații de construire ilegale emise pentru blocul din strada Bradului, nr 14. Este ultima etapă până când instanța va decide demolarea blocului construit ilegal, soluția fiind una previzibilă, în condițiile în care actele de control care au stabilit acest lucru au fost validate, definitiv, de Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au respins, vineri, recursul formulat de Liana Paraschiv, mama fostului director al Transloc SA, Mihai Paraschiv, împotriva deciziei Tribunalului Gorj prin care a fost respinsă acțiunea prin care se solicitase anularea proceselor verbale de control ale IRCSV Oltenia.
Sabotorii: Se alătură protestului organizat de cei din FNME. Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia au anunțat că se vor alătură protestului organizat de Federația Națională Mine Energie. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noua lege a pensiilor, care, spun ei, îi afectează pe angajații Complexului Energetic Oltenia în momentul în care doresc să se pensioneze. „O să ne alăturăm și noi acestui protest. Până la urmă, este dorința colegilor mei și trebuie să ținem cont de ea. Important este să vedem care o să fie finalitatea acestor acțiuni pentru că ele sunt făcute în interesul salariaților”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Aproximativ 300 de persoane vor picheta, astăzi, sediul Guvernului României în semn de nemulțumire față de noua lege a pensiilor.