Gorjonline: Licitație pentru operatorul care va colecta și transporta deșeurile din județul Gorj. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ADIS” Gorj organizează licitație pentru stabilirea societății care se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din 51 de localități din județul Gorj. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 8 ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă patru ani. „O să apară pe SEAP licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor la nivelul ADIS Gorj. Din această asociație fac parte 51 de localități și, dacă totul decurge în mod normal, în luna ianuarie se vor deschide ofertele. Operatorul care va câștiga licitația se va ocupa de colectarea deșeurilor din toate cele 51 de localități don cadrul ADIS, 3 orașe și 48 de comune. Acest operator va trebui să asigure colectarea pe patru fracții, colectarea hainelor vechi și va avea mai multe lucruri de făcut în viitorul contract. Operatorul care va câștiga va fi obligat să pună la dispoziție saci pentru cele patru categorii de fracții: PET, carton, doze de aluminiu și sticlă“, a declarat Luis Popa, directorul ADIS.
Sabotorii: Scandal la Jilț Sud! Angajații au fost obligați să-și ia concediu de odihnă. Mai mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care își desfășoară activitatea la Cariera Jilț Sud, se plâng de comportamentul unuia dintre inginerii șefi. Joi, după ce schimbul I și-a terminat tura, inginerul șef de la secția mecanică i-a chemat la el pe angajații respectivi și le-a transmis că trebuie să-și depună cereri de concediu de odihnă începând de săptămâna viitoare. Șeful le-a transmis celor prezenți că niciunul dintre ei nu poate rămâne cu mai mult de patru zile de concediu de odihnă pentru acest an. Oamenii spun că nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de lucruri. „Nu știm dacă o să ne luăm concedii, dar dacă nu o vom face va căuta să se răzbune pe noi”, a declarat un angajat.
Pandurul: Sindicatele din CE Oltenia cer primă de Crăciun. Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au avut, joi, discuții cu administrația, în cadrul comisiei mixte. Punctul principal pe ordinea de zi a fost legat de ajutoarele de boală. În plus, sindicatele au cerut administrației să găsească soluții pentru acordarea unei prime de Crăciun, solicitarea fiind luată în analiză, în măsura în care compania s-ar încadra în fondul de salarii. Liderii sindicali spun că au lansat întrebări și despre proiectul de buget pentru anul viitor și li s-a spus că este posibil să fie prezentat peste o săptămână. Au aflat, însă, că directoratul încearcă să facă bugetul pe același număr de personal care există în prezent, adică în jur de 8.000 de salariați.
Impact în Gorj: A fost constituită comisia de cercetare disciplinară, în cazul adolescentului de 16 ani care a decedat în Spitalul Județean. Toți membrii comisiei sunt angajați ai unității medicale. „Comisia a demarat procedurile de verificare“, au anunțat reprezentanții SJU Târgu Jiu. Andrei a fost adus cu ambulanța, în urmă cu o săptămână și jumătate, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce a acuzat dureri puternice la stomac. După ce a fost trimis la Spitalul 700 pentru investigații, s-a constatat că are peritonită și că trebuie operat de urgență. Medicul Neagu a considerat că este copil și că este nevoie ca operația să fie făcută de un medic de chirurgie pediatrică și a cerut ambulanța ca să fie transportat la spitalul din Craiova. Echipajul de la Ambulanța Gorj nu avea medic, astfel că s-a cerut o ambulanță la Craiova. Pacientul nu a putut fi transportat nici cu elicopterul SMURD, pentru că acesta nu poate ateriza noaptea în Târgu Jiu, pentru că heliportul nu este funcțional. Starea adolescentului s-a agravat și în momentul în care ambulanța a ajuns, a făcut stop cardio-respirator și a murit.
Gorjeanul: Patru baze de deszăpezire în Gorj. Drumuri închise până la primăvară. Zeci de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină pe drumurile județene din Gorj. Trei sectoare de drumuri județene au fost închise până în luna martie. Reprezentanții Consiliului Județean Gorj împreună cu reprezentanții Instituției Prefectului Județul Gorj, ai Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul Rutier Gorj și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au verificat toate bazele de deszăpezire stabilite pe raza județului și pregătirea personalului implicat în activitatea de deszăpezire. De asemenea, s-a luat măsura închiderii traficului rutier pe perioada convențională de iarnă (noiembrie 2024 – martie 2025), pe sectoarele de drum cu puncte critice care necesită o atenție deosebită: DJ 664 Schela – lim. jud. Hunedoara, DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – lim. jud. Hunedoara șiDJ 662 Vladimir – Hurezani.