Gorjonline: Judecătorii au amânat pentru a zecea oară cauza în care este judecat fostul primar din Vladimir. Fostul primar al comunei Vladimir, Ion Ianăși, a avut un nou termen în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Judecătorii gorjeni nu au oferit însă o soluție nici de această dată, cauza fiind amânată pentru a zecea oară de magistrați. Următorul termen în acest proces este pe data de 4 decembrie. Ianăși a fost acuzat de către procurorii anticorupție că ar fi decontat lucrări fictive la o toaletă de lux pe care a realizat-o în comuna Vladimir. Aproximativ 100 de mii de euro a costat investiția de pe urma căreia Ianăși s-a ales cu acest dosar, dar și cu 24 de ore de reținere. Din cauza acestui dosar, Ianăși și-a pierdut funcția de primar la Vladimir.
Gorjeanul: Noul primar din Plopșoru a semnat primul său contract pentru o investiție în comună. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veştea a semnat, marți, 30 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Unul dintre ele vizează o investiție ce se va derula într-o comună din Gorj, mai precis la Plopșoru. Proiectul, intitulat ”Modernizare drumuri de interes local în comuna Plopșoru”, are o valoare totală de 12.766.555,06 lei. ,,Cu pași mărunți dar siguri, Plopșoru se transformă! La sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am semnat contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare drumuri de interes local în comuna Plopșoru”, satele Broșteni, Broștenii de Sus, Ceplea, Cursaru, Izvoarele”, a declarat noul primar Gigi Șoșoi.
Pandurul: Ce contracte dispar odată cu mineritul. Mii de contracte, în valoare de peste 1,22 de miliarde de euro, a avut Complexul Energetic Oltenia în cei 12 ani de la înființare. O economie regională s-a dezvoltat în jurul acestui colos, care devine tot mai mic de la un an la altul. Potrivit site-ului de licitații publice, doar în acest an au fost atribuite 500 de contracte, în valoare de 1 miliard de lei. Sumele au fost chiar mai mari în ultimii trei ani. Printre beneficiarii Complexului Energetic Oltenia sunt uzine de reparații, firme de transport, de construcții, firme care produc echipamente de lucru pentru mii de salariați în fiecare an. Și multe, multe altele.
Sabotorii: Ce garanții au oferit cei de la Electrocentrale Craiova pentru certificatele luate de la CEO. Împrumutul de certificate de CO2 oferit de Complexul Energetic Oltenia Sucursalei Electrocentrale Craiova s-a realizat după ce a fost oferită o garanție serioasă în acest sens. Aproximativ 70 de milioane de euro costă certificatele respective, iar compania din Gorj a dorit să-și ia măsuri de precauție cu vecinii de la Craiova, mai ales că în trecut au mai existat probleme cu achitarea datoriilor. Fostul președinte al directoratului, Daniel Burlan, a declarat că a fost constituit un cash colateral într-un cont de la o bancă, iar Complexul Energetic Oltenia poate ridica banii, în cazul în care nu primește înapoi certificatele respective. ”EximBank-ul a constituit un cont din care doar Complexul Energetic Oltenia poate să dispună retrageri de numerar în cazul în care Sucursala Electrocentrale Craiova nu rambursează certificatele până la un anumit termen, atunci putem să luăm banii din cont și să cumpărăm certificatele de CO2”, a declarat Burlan.
Impact în Gorj: Dezbateri cu scandal, pentru reluarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu. Dezbaterile publice, organizate în această perioadă, pentru continuarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu, au iscat scandaluri între contestatari și susținători. Miercuri după amiază, la Prefectura Gorj, discuțiile s-au transformat într-o ceartă cu mulți decibeli, după ce, cu o zi înainte, același lucru se întâmplase la Bumbești Jiu. Amenajările din Defileul Jiului sunt construite în procent de peste 90%, cea de la Bumbești și 98%, cea de la Dumitra. Statul a investit peste 155 milioane de euro în construcțiile care acum sunt blocate. Lucrările de construire la hidrocentralele de pe Jiu au început în 2004 și au fost oprite în 2017, după ce asociații de mediu au acționat în instanță și au obținut anularea autorizațiilor de construire, motivând un impact negativ asupra mediului.