Pandurul: CEO scapă de procese cu adeverințe incomplete. Complexul Energetic Oltenia pare că a găsit o cale prin care să scape de procesele intentate de foștii salariați, care vor adeverințe de venit, pentru a-și majora pensiile. Compania scrie în adeverință că are arhiva incompletă și scapă de obligație. Sute de actuali și foști salariați au procese cu compania, iar unii au hotărâre judecătorească prin care au dreptul la 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere în eliberarea adeverinței. Tribunalul Gorj a respins săptămâna trecută cererea unui salariat privind obligarea companiei să elibereze o adeverință completă, ca fiind rămasă fără obiect. Practic, salariații nu mai au nicio șansă în a dovedi că au fost plătite contribuții pentru tot felul de sporuri, câtă vreme compania nu mai are arhiva.
Gorjonline: Soluții pentru ca Termocentrala Rovinari să nu se închidă definitiv! Sucursala Electrocentrale de la Rovinari este singura care nu beneficiază de vreo investiție pentru continuarea activității, după renunțarea la cărbune. Conform Planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, Sucursala Electrocentrale Rovinari nu va beneficia de vreun grup pe gaze naturale sau o altă investiție care să asigure continuitate peste 5 ani când se va renunța complet la energia pe bază de cărbune. Daniel Burlan, fostul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, și actual director în cadrul companiei energetice, nu a exclus ca la Rovinari să poată fi dezvoltată o investiție în domeniul energetic. Totul va depinde însă de Ministerul Energiei, acționarul principal al Complexului Energetic Oltenia. Între investițiile care ar putea să fie luate în calcul se află: un grup pe gaze naturale sau hidrogen sau chiar o capacitate mai mare de stocare a energiei electrice.
Gorjeanul: Licitație de 5 milioane de euro la CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia pune la bătaie circa 5 milioane de euro pentru închirierea de autovehicule pentru transport mixt, de persoane și materiale, cu șofer, pentru subunitățile Sucursalei Miniere Târgu Jiu. Este vorba de unitățile miniere de cariere Rovinari, Roșia-Peșteana, Motru, Jilț și U.P.R.U.M. Rovinari. Contractul a fost împărțit în 18 loturi, valoarea totală estimată fiind de 23 de milioane de lei fără TVA. Licitația este deschisă, firmele interesate având termen până pe data de 5 decembrie să depună ofertele. Contractul se va semna pentru o perioadă de un an.
Impact în Gorj: Zeci de bolnavi cu afecțiuni respiratorii, internați în Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este plină de copii care suferă de afecțiunii respiratorii. „În prezent, în Secția de Pediatrei a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt internați 17 copii, cea mai mare parte fiind internați cu afecțiuni ale sistemului respirator: pneumonii, viroze, bronhiolite și alte afecțiuni. Mai este internat un copil cu tuse convulsivă. În perioada 21-27 octombrie, în Secția de Pediatrei a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au fost internați trei copii cu viroze și 11 cu pneumonii“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Nici adulții nu au scăpat de problemele de sănătate specifice acestei perioade. „Am avut internați 16 pacienți cu pneumonie, iar zece dintre cazuri au fost adulți cu vârste de peste 65 de ani“, a adăugat Mihaela Țicleanu.