Pandurul: Zero demersuri pentru rezerva de capacitate de la CE Oltenia. De ce nu inițiază niciun politician discuția despre mecanismul de compensare? Politicienii locali vorbesc în continuare despre prelungirea activității la Complexul Energetic Oltenia, însă niciunul nu arată un plan concret, o decizie, o inițiativă, un document din care să rezulte că se face ceva în acest sens. Abureala ori aruncatul pisicii moarte în curtea celuilalt reprezintă noua politică la nivel local. În planul de restructurare, singurul document după care această companie funcționează, este menționat un mecanism de rezervă de capacitate, unică metodă prin care CEO rămâne în viață, iar pentru asta este nevoie de actualizarea legislației. Statul va trebui să susțină grupuri de la complex care să fie pregătite în caz de nevoie. Pesediștii nu numai că nu fac nimic, dar și încurcă, spune senatorul Ion Iordache, liderul PNL Gorj, atunci când se discută despre renegocierea planului de restructurare. Celălalt lider local, președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că planul poate fi renegociat și că este datoria ministrului Energiei să înceapă acest demers.
Gorjeanul: Încetarea activității în perimetrele miniere ale CEO, pe repede înainte. Ministerul Energiei a avizat, anul trecut, documentațiile tehnice pentru închiderea a trei perimetre miniere care aparțin CE Oltenia și se așteaptă din partea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale decizia pentru închiderea acestora. Mai mult, compania a plătit 40.000 de euro Institutul de Cercetare Științifică, Inginerie Tehnologică și Proiectare Mine pe Lignit pentru elaborarea planului tehnologic de încetarea activității la alte patru perimetre miniere. Măsurile de restructurare care vizează închiderea/conservarea perimetrelor miniere ale Complexului Energetic Oltenia au fost menționate în raportul de evaluare anuală a activității Directoratului companiei pentru anul precedent. Astfel, în documentul citat se precizează faptul că ,,au fost obținute avizele emise de Ministerul Energiei pentru documentațiile tehnice privind Planurile Tehnologice de Încetare a Activității aferente perimetrelor miniere de licență ale carierelor Peșteana Nord, Peșteana Nord 1 și Husnicioara. S-au transmis către ANRM documentele în vederea aprobării și emiterii deciziei de închidere a perimetrelor miniere Peșteana Nord, Peșteana Nord 1 și Husnicioara vest”.
Gorjonline: Sute de elevi din Peștișani rămân fără mâncare. Sute de elevi din județul Gorj nu vor mai primi mâncare în cadrul programului guvernamental „Masa Sănătoasă”, după ce autoritățile sanitare au suspendat activitatea firmei de catering. Decizia vine în urma unor incidente grave petrecute în județul Mehedinți, unde peste 100 de copii au suferit toxiinfecții alimentare, după ce au consumat mâncarea distribuită de aceeași firmă. Societatea a împărțit peste 1300 de porții în două județe în ziua incidentului, însă doar în Mehedinți au fost raportate probleme de sănătate. Reprezentanții companiei susțin că incidentele din Mehedinți ar fi fost cauzate de o acțiune intenționată pentru a afecta reputația firmei. În Gorj, firma a distribuit mâncare în localitatea Peștișani, la toate unitățile de învățământ, de la grădiniță până la liceu.
Sabotorii: Gorjeni implicați într-o rețea de trafic de migranți. O rețea de trafic de migranți – formată din cetăţeni români, afgani şi pakistanezi – a fost destructurată de polițiștii de frontieră din județul Timiș. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării aduceau fraudulos în România, prin frontiera cu Bulgaria, persoane din țări asiatice. Le adăposteau în diferite locații din județele Timiș și Gorj cu promisiunea că vor ajunge în Vestul Europei. Din martie și până luna aceasta, peste 50 de persoane au ieșit ilegal din țară prin vămile cu Serbia sau Ungaria. Fiecare plătea între 2.500 și 11.000 de dolari. Acestea erau coordonați prin GPS sau apel video, mai spun anchetatorii care au făcut mai multe percheziții. Trei suspecți au fost audiați în acest caz.