Gorjonline: Sunt în imposibilitatea de a-și recupera paguba, după ce un tânăr, băut și fără permis, le-a distrus mașinile. Un tânăr, de 20 de ani, a avariat, în noaptea 9/10 august, șapte mașini parcate în fața unui bloc de locuințe pe strada Comuna din Paris din Târgu-Jiu, după ce s-a urcat la volan băut și fără permis de conducere. Potrivit martorilor, evenimentul rutier s-ar fi produs la ora 4:30 dimineața, iar tânărul ar fi încercat să fugă, însă a fost oprit de cetățenii care au ieșit în stradă, după ce au auzit zgomotul infernal produs de ciocnirea mașinilor. Băut bine, tânărul tocmai se întorcea de la o petrecere de majorat, așa că s-a urcat în mașina unui prieten care lăsase cheile în contact. De atunci, cei păgubiți spun că au rămas cu o dovadă de reparație de la poliție și o copie de pe asigurarea autoturismului condus de tânărul băut, fără ca vreo instituție să le comunice ceva despre acel eveniment. ”Asiguratorul a făcut evaluarea pagubelor mașinilor avariate, însă susține că, fără un document de la organele de cercetare, nu poate să acorde despăgubirile, așa că trimite la poliție solicitarea pentru documentele întocmite în legătură cu distrugerea mașinilor, însă polițiștii spun că dosarul e în cercetare la un procuror”, declară proprietarii mașinilor.
Gorjeanul: OMV se mufează la stația de evacuare energie de la Termo Rovinari. ,,O să cerem voie la OMV să venim la serviciu! E frumos!”. OMV se face stăpân peste bunurile Complexului Energetic Oltenia, așa cum era de așteptat, în baza acelui parteneriat prin care CEO nu va avea decât pierderi. Iată că acum, vorbim de o situație halucinantă, în care OMV acaparează compania, la propriu, punând stăpânire și pe terenurile pe care nu vor fi parcurile fotovoltaice. Informația vine de la directorul Termocentralei Rovinari, Laurențiu Ciurel, care a declarat că salariații termocentralei vor fi nevoiți să ceară voie OMV–ului să poată ajunge la serviciu! Și asta, pentru că OMV trebuie să se cupleze la stația de evacuare energie a termocentralei. Afacerea OMV – CEO vizează construcția a patru parcuri fotovoltaice pe o suprafață de 680 de hectare, pusă la dispoziție de Complexul Energetic Oltenia. Investiția e finanțată de Ministerul Energiei din fondul de modernizare în proporție de 70 %. Din acest ,,deal”, CEO rămâne fără aproape 700 de hectare de terenuri și cu minus 410 milioane de euro. OMV dă 76 de milioane de euro şi va primi ,,jumătate din orice, din pământuri, din energia pe 25 de ani de acum înainte”.
Pandurul: Un sat izolat din Gorj primește, în sfârșit, apă. Veste nesperată pentru localnicii din satul Pinoasa, unul dintre cele mai izolate din județul Gorj din cauza lucrărilor din minerit. Oamenii, care au mai rămas aici în ciuda condițiilor dificile de trai, pentru că nu au utilități și nici drumuri, vor avea apă și canalizare. Primăria Câlnic, de care ține și satul Pinoasa, a anunțat că a obținut bani pentru lucrări de canalizare și apă în mai multe sate. Printre acestea, și Pinoasa, unde au mai rămas câteva familii. Este vorba despre o investiție de aproape patru milioane de lei.
Sabotorii: Un drum important din Gorj e în plin șantier. Drumul național care leagă Târgu Jiul de Băile Herculane e în șantier și se fac lucrări complexe. Un pod a fost demolat și este refăcut de la zero. Mai sunt lucrări mai ales în zonele unde sunt alunecări de teren și au apărut „valuri” în asfalt. “Avem lucrări de mare anvergură. Avem două poduri noi. Acest pod a fost de la zero. Dărâmat podul vechi şi construit alt pod nou. avem alt pod la care s-au schimbat grinzile în totalitate, toate podeţele schimbate”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri și Poduri Craiova.
Impact în Gorj: Furnizarea mâncării în două școli din Târgu Jiu a fost oprită de inspectorii sanitar-veterinari. Mâncarea oferită elevilor de la școlile gimnaziale „Voievod Litovoi“ și „Ecaterina Teodoroiu“, din municipiul Târgu Jiu, prin programul guvernamental „Masa Caldă“, a fost verificată de inspectorii sanitar-veterinari, care au constatat o serie de probleme, motiv pentru care s-a întrerupt pentru două zile furnizarea mesei. „Când s-a început furnizarea mâncării, am sistat furnizarea timp de două zile. I-am trasat anumite măsuri. Au fost remediate și a reluat activitatea. S-au constatat probleme legate de etichetare, de gramaj și alte nereguli“, a spus Florin Gorcea, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.