RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Revista presei locale

Sabotorii: Minerii și energeticienii vor primi decizii de recalculare actualizate. Baciu și-a adus aminte de hotărârile ICCJ. Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu a declarat că există decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în general în zona mineritului, în judeţele Gorj şi Hunedoara, iar angajaţii Casei de Pensii trebuie să le pună în aplicare. Numărul total de puncte trebuie actualizat iar, după aceea, persoanele în cauză urmează să primească decizii de recalculare. ”În momentul când vom finaliza toate aceste operaţiuni de emitere a tuturor deciziilor şi a tuturor lucrărilor pe care pensionarii le au în diverse stadii, în lucru, ulterior vom emite şi decizia de recalculare”, a declarat Daniel Baciu.

Gorjeanul: Decizie în dosarul în care afaceriștii de la Ydail și funcționari din cadrul Consiliului Județean Gorj au fost trimiși în judecată pentru obținere ilegală de fonduri! Tribunalul Gorj a hotărât, joi, să restituie la Parchet dosarul în care trei oameni de afaceri de la grupul de firme Ydail și de la societatea Metalcolect Prod SRL, precum și patru angajați ai Consiliului Județean Gorj au fost trimiși în judecată pentru obținerea ilegală de fonduri. Este vorba despre cauza în care aceștia fuseseră trimiși în judecată pentru că ar fi prezentat documente și date false, inexacte și incomplete, la licitația organizată de Consiliul Județean Gorj pentru lucrări de întreținere, reparații și deszăpezire a drumurilor județene, pentru perioada 2016 – 2020, în valoare de 157 milioane de lei. Judecătorii au stabilit, în urmă cu două luni și jumătate, că nu există concordanță între rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, în ceea ce privește descrierea presupuselor fapte reținute în sarcina inculpaților și i-au acordat procurorului de caz un termen de cinci zile pentru a decide dacă menține dispoziția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Cum nu s-au luat măsuri pentru acoperirea omisiunilor din actul de inculpare, instanța a decis restituirea cauzei la procuror. Așa că, după aproape cinci ani de anchetă și mai bine de opt ani de la comiterea presupuselor fapte, dosarul se întoarce la Parchet.

Pandurul: A secat și râul Blahnița: „E dezastru cum n-a mai fost!”. Seceta severă din această vară încă are urmări. Mai multe râuri din județul Gorj pur și simplu s-au evaporat. După Șușița, de exemplu, nici Blahnița nu mai curge. Albia arată ca un drum de țară, doar cu pietre și nisip, fără niciun strop de apă. Oamenii care locuiesc în Târgu-Cărbunești spun că n-a mai secat niciodată. „De când sunt eu, de 70 de ani, n-am mai văzut așa ceva. Să nu fie nici un strop de apă. Nici Gilortul nu mai e ce a fost. Nu puteai să treci dintr-o parte în alta, era apă din mal în mal, acum poți să-l treci ușor cu piciorul. Iar Blahnița a secat de tot”, a spus o localnică. Și Sohodolul a secat complet. Nu doar în zona turistică din Cheile Sohodolului, unde se manifestă fenomenul de carst și s-a mai întâmplat ca apa să coboare prin galeriile subterane. Nici în aval nu a mai ajuns fir de apă.

Gorjonline: Tragedia de la Jilț Sud se poate repeta. Minerii preferă să meargă pe jos decât să se înghesuie în tanchete. Tragedia, care a avut loc, în ianuarie anul trecut, la Jilț Sud se poate repeta chiar în aceeași carieră. Trei persoane și-au pierdut viața atunci și mai multe au fost rănite, după ce o tanchetă s-a răsturnat pentru că a rămas fără frâne. Acum, angajații, care își desfășoară activitatea la cariera respectivă, se confruntă cu noi probleme legate de transportul la locul de muncă. Conform unor informații, de câteva zile, contractul uneia dintre firmele care asigura transportul minerilor în carieră s-a încheiat, iar oamenii mai au acum doar două mașini care îi pot transporta la punctele unde își desfășoară activitatea. Cei mai mulți dintre angajați urcă în tanchete chiar dacă este depășită capacitatea maximă de transport. Unii, însă,  refuză și preferă să meargă pe jos după ce își încheie activitatea.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: