Impact în Gorj: Peste 30 de șoferi amendați în doar o oră cu sistemul eSIGUR pe un drum din Gorj. Peste 30 de șoferi au fost amendați pentru depășirea vitezei legale în doar o oră în zona Bâlteni, de pe Drumul Național 66. Începând cu 1 martie, sistemul e-Sigur este operațional în județul Gorj. Acest sistem prelucrează imaginile surprinse cu ajutorul cinemometrelor pe drumurile publice, în zonele cu risc ridicat. Constatarea și aplicarea sancțiunilor se realizează de polițiști nominalizați în acest sens. „Scopul implementării acestui sistem și al tuturor acțiunilor desfășurate în teren de polițiști este prevenirea evenimentelor rutiere și protejarea tuturor participanților la trafic“ a transmis Poliția Gorj.
Gorjeanul: Asistenta SJA Gorj, care a furat 140.000 de euro și bijuterii dintr-un cabinet medical, a scăpat de arestul la domiciliu. Ramona Corina Ţîrcă, asistenta medicală, în vârstă de 45 de ani, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, acuzată de furt, după ce organele judiciare au constatat că a sustras 140.000 de euro și bijuterii în valoare de 60.000 de lei dintr-un cabinet medical, a scăpat de arestul la domiciliu impus de judecători, în urmă cu 30 de zile. La acel moment, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu solicitase instanței arestarea preventivă a acesteia, însă acum a dispus măsura controlului judiciar împotriva acesteia. Asistenta a cerut instanței modificarea obligațiilor impuse, însă Judecătoria Târgu-Jiu a trimis solicitarea la Parchet. Țîrcă a fost reținută, pentru 24 de ore, în urmă cu o lună, alături de iubitul său, în cazul furtului de bani și bijuterii din cabinetul medicului Nicoleta Stoichițoiu.
Gorjonline: Două doctorițe de la Spitalul Novaci, date în judecată de soția pacientului decedat Udrescu. Familia lui Kiki Udrescu, pacientul din Baia de Fier care a decedat la București, după ce a cerut degeaba ajutor de urgență Spitalului Orășenesc Novaci, s-a adresat instanței de judecată. Dorinela Nicoleta Udrescu, soția celui decedat, a dat în judecată spitalul din Novaci, dar și pe două dintre doctorițele unității medicale, Anida Dinei, medic specialist coordonator Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) și medicul cardiolog Denisa Cartianu, care nu l-ar fi diagnosticat la timp pe soțul său. Kiki Udrescu a pierdut ore la CPU fără să se stabilească faptul că avea o ruptură de aortă, problemă care nu se putea rezolva la Novaci. A fost trimis la București cu un elicopter SMURD, tardiv din păcate, iar bărbatul a pierdut lupta pentru viață, și a decedat la 47 de ani.
Pandurul: Primar: În câteva minute fac lista cu funcționarii care nu au obiectul muncii și pot să plece acasă. Atmosfera în Primăria Slivilești continuă să fie una tensionată. Deși au trecut două săptămâni de la incidentul în urma căruia toți funcționarii primăriei au închis instituția și au plecat acasă, la câteva minute după ce au semnat condica de dimineață, motivând că era frig în birouri, apele nu s-au liniștit. Dacă unii angajați au înțeles că au greșit și au depășit acel moment, alții continuă să forțeze nota. „Atmosfera în primărie este în continuare una tensionată și așa va fi până când angajații nu înțeleg că trebuie să se dea pe brazdă. Fac doar figuri și mutre. Eu i-am trecut nemotivați în ziua în care au dat cu cheia pe primărie și au plecat acasă, fără să le pese de nimeni și de nimic, dar ei vor concedii de odihnă pentru ziua respectivă, ori așa ceva nu se poate. Unii au înțeles, dar alții nu”, a declarat primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu.
Sabotorii: Miner: După atâția ani de muncă, trebuie să mă lupt în instanță pentru a obține ceea ce mi se cuvine. Foștii angajați ai Complexului Energetic Oltenia se plâng pe paginile de socializare că sunt nevoiți să ceară în instanță adeverințele complete de venit care să reflecte corect sporurile de muncă grea pe care le-au avut. Aceste sporuri sunt esențiale pentru recalcularea pensiilor lor, însă, în pofida cerințelor legale clare, atât CEO, cât și Casa Județeană de Pensii Gorj, nu depun la instanță documentele solicitate, ceea ce provoacă întârzieri semnificative și complicații suplimentare în soluționarea acestor dosare. O mare parte dintre foștii angajați sunt nemulțumiți de faptul că, deși au muncit în condiții extrem de dificile, nu beneficiază de recalcularea pensiilor lor, iar aceste întârzieri prelungesc incertitudinea și le afectează grav viața de zi cu zi. „Am muncit din greu toată viața, în condiții extrem de grele, și acum trebuie să lupt pentru a obține ceea ce mi se cuvine. Este frustrant să constat că, după atâția ani de muncă, trebuie să mă lupt în instanță pentru a obține ceea ce mi se cuvine. Este o bătaie de joc”, a scris un fost angajat CEO pe o pagină de socializare.