RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Revista presei locale

Pandurul: Primar: De la anul vine greul, cariera e pe închidere. Autoritățile locale din comuna Urdari, dar și sătenii asistentă neputincioși la închiderea singurei cariere de cărbune rămasă în comună. Bugetul local va fi afectat, începând de anul viitor, și nu mai puțin de 600 de localnici angajați la Cariera Peșteana Nord speră să nu rămână fără loc de muncă. „De la anul, va veni greul pentru noi. Cariera Peșteana Nord mai funcționa la noi, dar acum este pe final, pe închidere. Au scos deja două excavatoare și mai au trei. Se lucrează pentru închiderea ei. Noi primeam, anual, redevență de 12.000 de lei. Ne ajutau banii ăștia. Sunt 600 de oameni care vor fi redistribuiți la alte cariere. Așa li s-a promis. Eu sper să nu rămână pe dinafară. Aici se termină cu activitatea minieră în comuna Urdari”, a declarat primarul Mihai Calotă.

Gorjeanul: Deținătorii de arhive, cu documentele salariaților, cer sume uriașe de bani pentru adeverințe. Ce s-a întâmplat la CEO. Autoritățile nu pot controla firmele de arhivare care cer tarife exorbitante pentru adeverințele prin care seniorii pot dovedi că au beneficiat de venituri nepermanente. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit la Antena 3 CNN despre pensionarii care sunt nevoiți să prezinte aceste adeverințe la casele de pensii. ,,Vorbim despre stagiile de cotizare realizate înainte de 2001, nu de cine a ieșit la pensie după 2001. (…)Primim și noi o mulțime de sesizări, pe care le-am înaintat Ministerului Muncii, și s-a făcut și această investigație de către Consiliul Concurenței și cred că se află în continuare în investigare, și nu este normal ca pensionarii să plătească aceste sume destul de mari, având în vedere că o mare parte dintre aceștia sunt persoane vulnerabile și nu este normal să se întâmple lucrul acesta. Tocmai de aceea instituțiile abilitate ale statului trebuie să-și facă datoria”, a declarat Baciu. În legătură cu această mare problemă a salariaților rămași fără documentele care să le ateste munca în condiții speciale de până în anul 2001, Gorjeanul a relatat în martie. ”Salariații cărora le trebuie documente, pentru dosarul de pensie, ajung să fie taxați cu sume foarte mari! O firmă privată, din Galați, a venit la Complexul Energetic Oltenia să preia arhiva companiei.(…) Culmea, taxele pleacă de la 65 de lei de adeverință pe un an! Dacă omul are nevoie de o adeverință care să-i ateste munca pentru 20 de ani, faceți socoteala, 20 de ani înmulțit cu 65 de lei, să vedeți la ce sume ajungem! Deci, omul care bate drumurile pentru aceste adeverințe trebuie să plătească. Dar, durerea mare este ca să pățească și mai rău: să plătească și să i se spună în final că nu au fost găsite documentele. Este o afacere pe spinarea oamenilor care au muncit zeci de ani în condiții mizerabile” declara, la vremea respectivă, liderul sindical Lulu Păuna.

Sabotorii: Ce decizie au luat șefii CE Oltenia pentru angajați. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis ca angajații companiei energetice să primească apă minerală și în această lună. Decizia vine pe fondul temperaturilor ridicate care s-au înregistrat în această perioadă, iar prognoza meteo nu este una tocmai favorabilă. Conform specialiștilor de la ANM, minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia trebuie să suporte canicula inclusiv în perioada următoare. Până atunci însă, salariații companiei energetice, care au contracte pe perioadă determinată, așteaptă să le fie virați în conturi sumele de bani aferente celor trei luni de prelungire a contractelor de muncă, pentru voucherele de vacanță.

Gorjonline: Ce salariu primește un salvamontist care salvează viețile turiștilor aflați în munți. Salvamontiștii gorjeni care salvează viețile turiștilor care se află în zona montană primesc cele mai mici salarii din categoria salvatorilor: ISU și Ambulanță. „Salariile care sunt la limita maximă sunt sub nivelul salariului mediu pe economie. Băieții au înțeles situația. Cel mai mare salariu de la noi este sub media salariului mediu pe economie. Salariul este între 3.000 și 4.000 de lei net. Din păcate, aceasta este legea“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Salvamont Gorj și al Salvamont România. În plus, un salvamontist iese la pensie la vârsta de 65 de ani, în timp ce salvatorii de la ISU se pensionează mult mai devreme.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: