Gorjeanul: ATENȚIE! Hazardul aruncă cu pietre pe Defileul Jiului! Expertiză halucinantă în ancheta bărbatului ucis de o stâncă. Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Giurgiu, a decedat, pe 2 octombrie 2022, după ce o rocă s-a desprins din versanții de pe Defileul Jiului, a trecut prin parbrizul autoturismului condus de acesta și l-a lovit mortal. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar Compania Națională de Drumuri (CNAIR) a cerut verificări pe toate sectoarele de drum care tranzitează zone montane. Paradoxal, după mai bine de doi ani de la evenimentul dramatic, o expertiză dispusă în dosarul în care se efectuează cercetări, a concluzionat că dislocarea rocii e un element de hazard, iar aceasta a ajuns pe partea carosabilă din cauza vântului și a ploilor din zilele anterioare accidentului, care au răvășit vegetația. Doi experți tehnici s-au întrecut în aberații înșirate pe vreo 13 pagini, în care au menționat, printre altele, că versantul de pe care s-a desprins roca ,,este protejat cu plase ancorate care împiedică orice dislocare de roci”, însă căderile de pietre ,,nu pot fi controlate în totalitate”, iar ,,eliminarea oricărui risc este aproape imposibilă”.
Gorjonline: Polițist gorjean, anchetat pentru luare de mită! Agentul șef Liviu Cârstea, din cadrul Poliției Orașului Novaci, este cercetat penal într-un dosar aflat, din 2022, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Potrivit unor informații, acuzațiile la adresa polițistului sunt de luare de mită și fals în înscrisuri. O altă infracțiune se referă la faptul că polițistul ar fi suspendat dreptul de a conduce unei alte persoane față de cea care se afla la volan, în momentul în care a fost oprită în trafic. Agentul șef Liviu Cârstea este pus la dispoziție și nu mai exercită atribuțiile de polițist la compartimentul rutier, ci lucrează la dispeceratul Poliției Novaci.
Sabotorii: Gorjul, printre județele cu pensii mari. Explicația. Conform Casei Naționale de Pensii, în luna ianuarie România avea peste 4,5 milioane de pensionari, pensia medie fiind de 2.806 lei, cu peste 500 lei mai mare față de ianuarie 2024. Diferențele între județe sunt considerabile. Cea mai mare pensie medie se înregistrează în București Sector 1 – 4.070 lei (pensia medie pe sectoare este 3.535 lei). Dintre județe, Hunedoara se detașează, cu o pensie medie de 3.505 lei, județ urmat de Brașov – 3.317 lei și Gorj – 3.224 lei. Pensie medie peste 3.000 lei se mai înregistrează în Prahova, Galați și Constanța. Gorjul stă bine în clasament pentru că a avut mulți salariați care au lucrat în condiții grele, atât în minerit și termocentrale, cât și la exploatările de petrol sau la fabrica de muniție de la Sadu.
Impact în Gorj: Încălțămintea de lucru, pentru salariații Direcției Miniere a CEO, vine de la Călărași. Aproape 5000 de perechi de pantofi de protecție au fost achiziționate, la finalul lunii trecute, pentru salariații Direcției Miniere a Complexului Energetic Oltenia. Încălțămintea a costat aproape 43.000 de euro, iar firma care va furniza aceste produse este din Călărași. Pantofii de protecție sunt necesari pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor din cadrul Sucursalei Miniere. Pentru că nu s-au încheiat procedurile aferente licitației, firma din Călărași nu a furnizat încă încălțămintea necesară în activitatea zilnică lucrătorilor din producție de la Direcția Minieră a CE Oltenia. Din păcate, încălțămintea ajunge la salariații CEO la finalul iernii.
Pandurul: Surpriză pentru o proaspătă mămică din Gorj. Surpriză pentru o proaspătă mămică din comuna gorjeană Ciuperceni! A primit toate cele necesare pentru primul an de viață al bebelușului său. Cadoul a venit în cadrul proiectului „Cutia Bebelușului”, care conține peste 60 de produse esențiale în primele luni de îngrijire a copilului. „Copii sănătoși pentru un viitor luminos! Suntem mândri să anunțăm că pentru prima data “Cutia Bebelușului” a ajuns și la un nou născut din Ciuperceni. Acest program este menit să sprijine familia, cu scopul de a îmbunătăți atât starea de sănătate a mamei, dar și de a susține cu produsele esențiale buna dezvoltare a bebelușului. „Cutia Bebelușului” se oferă în mod gratuit având peste 60 de produse esențiale pentru primul an de viață și informații importante despre îngrijirea acestuia.Programul a luat naștere prin Asociația SAMS finanțat prin cadrul Fundației OMV Petrom în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii și ajunge la beneficiar prin intermediul asistentului medical comunitar”, a transmis edilul comunei Ciuperceni, Claudiu Dragotă.