RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Revista presei locale

Pandurul: Audit al Curții de Conturi la CE Oltenia. Cum rămâne cu Directoratul? Este inevitabilă o decizie în privința conducerii companiei energetice CE Oltenia, după ce apar tot mai multe dovezi că există suspiciuni cu privire la corectitudinea procesului de recrutare și selecție a directoratului. Curtea de Conturi a constatat, acum câteva săptămâni, în urma unui control, că a existat conflict de interese în cazul achiziției firmei de recrutare pentru directoratul companiei. CE Oltenia a fost apoi nominalizat de Comisia Europeană, alături de alte companii unde sunt neclarități cu privire la procedura de selecție. Guvernul a primit atunci un termen de  șase luni pentru a corecta deficiențele și a relua procesul de numire în funcții prin metode transparente, pentru a evita pierderea definitivă a fondurilor din PNRR. O adresă a Comisiei arăta că, în cazul CE Oltenia, la selecția Consiliului de Supraveghere, există o suprapunere între trei membri ai Comitetului de nominalizare și remunerare și candidații selectați care au fost în final numiți în consiliu. În plus, unul dintre membrii CS a fost numit fără a trece prin procesul de selecție.

Gorjeanul: Document, 2021: Transelectrica s-a opus planului de închidere a CEO! Cine a casat grupurile energetice punând SEN în pericol. Documente din 2021 arată în clar faptul că Transelectrica, într-un studiu de adecvanță, a arătat că planul de închidere a CEO trebuie amânat cu cel puțin un an, sistemul energetic nefiind pregătit pentru acest mod de decarbonizare. Numai că atât Virgil Popescu, care se afla la cârma Ministerului Energiei, cât și șefii CEO, au ignorat complet punctul de vedere al Transelectrica, aplicând un plan pentru care nu se făcuse un studiu de impact, nu se calculaseră costurile reale ale închiderii unei industrii întregi. Între semnatarii răspunsului dat reprezentanților Transelectrica, în care șefii CEO au invocat că restructurarea este în PNRR, o regăsim și pe fosta directoare din cadrul companie, Lăcrămioara Diaconu Pințea, des cap de afiș în presa locală: soțul acesteia, director în cadrul OMV Petrom – ea fiind într-un conflict de interese neamendat de vreun organ abilitat.

Gorjonline: Trei excavatoare de la Cariera Roșia sunt trase pe dreapta. Trei dintre cele mai mari excavatoare utilizate în exploatările miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și la nivel național, au fost oprite temporar din activitate. Aceste utilaje de mare capacitate fac parte dintr-un total de 9 excavatoare aflate în dotarea subunității miniere respective. Sunt printre cele mai mari echipamente de acest tip existente nu doar în România, ci și în Europa. Nicolae Mitea, reprezentant sindical din cadrul Carierei Miniere Roșia, a declarat că, în prezent, sunt funcționale doar șase dintre cele nouă excavatoare de mare capacitate. Celelalte trei au fost scoase din uz temporar, principalele cauze fiind lipsa fronturilor de lucru și deficitul de personal calificat necesar pentru operarea acestora.

Sabotorii: “Ne permitem un mix energetic echilibrat și diversificat!” Este declarația făcută de fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu care a transmis că România are nevoie de Complexul Energetic Oltenia. ,,România are nevoie de energia electrică produsă pe bază de cărbune! Am acordat o atenție deosebită producției de energie pe bază de cărbune în Strategia energetică a României 2020-2030 cu perspectiva anului 2050, dar și în Planul Național în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2020 -3030. Cărbunele este o resursă energetică primară de bază în componența mixului energetic din România. Este un combustibil strategic pentru securitatea energetică națională și regională. În perioadele meteo extreme, cărbunele stă la baza rezilienței alimentării cu energie și a bunei funcționări a Sistemului Energetic Național. România are nevoie de Complexul Energetic Oltenia!”, a transmis Andrei Maioreanu.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: