Sabotorii: ”Să închizi ceva care funcționează e absurd!” Afirmația îi aparține deputatului de Gorj, Radu Miruță, care a subliniat că merg aproape toate grupurile pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia și compania trebuie să aibă viitor. În acest moment funcționează trei grupuri la Rovinari, două la Turceni și unul la Ișalnița. „Chiar dacă vedem dovada concretă că funcționează, PSD+PNL merg precum tancul rusesc înainte cu decizia de închidere, chiar dacă România poluează mult mai puțin decât restul țărilor Uniunii Europene, chiar dacă România importă energie la un preț mai mare decât cel la care produce CEO” a scris Miruță pe Facebook.
Gorjeanul: „Masă sănătoasă” pentru 6.700 de elevi din Gorj. Lista școlilor incluse în programul „Masă sănătoasă”, în 2025, a fost aprobată în ședința de guvern de joi, 20 februarie. Un număr de 24 de unități de învățământ din Gorj sunt incluse în program, iar peste 6.700 de elevi din județ vor beneficia de masă caldă sau pachet alimentar, la școală. Bugetul alocat este de aproape 15 milioane de lei. Programul constă în acordarea zilnică, cu titlu gratuit, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA. Masa caldă a contribuit la reducerea absențelor, mai ales în zonele defavorizate, unde copiii vin la școală tocmai pentru porția de mâncare. Inspectoratul Școlar Județean Gorj dorește să extindă programul, iar o propunere pentru suplimentarea cu încă 22 de localități a fost trimisă Ministerului Educației.
Pandurul: Angajații unei primării din Gorj își desfășoară activitatea în apartamente. Funcționarii primăriei din comuna Crușeț își desfășoară activitatea, de mai bine de un an, în două apartamente aflate la parterul fostului bloc pentru specialiști din localitate. S-a luat această decizie pentru că primăria a intrat în reabilitare. „Primăria este în reabilitare de aproximativ un an de zile. Vorbim de o reabilitare totală dar și de o creștere a eficienței energetice totodată. Activitatea primărie a fost mutată în două apartamente din bloc, dar sperăm ca, în maxim două luni, să ne mutăm înapoi. Valoarea totală a acestei investiții este de 800.000 de lei și finanțarea este prin PNRR. Primăria nu a fost niciodată modernizată și funcționarii vor beneficia de condiții optime de muncă”, a declarat primarul din comuna Crușeț , Teodor Godeanu.
Impact în Gorj: Târgu Jiu și Rânca, în topul destinațiilor turistice din România. Municipiul Târgu Jiu și zona Rânca și-au adjudecat o binemeritată recunoaștere la nivel național din punct de vedere turistic și cultural, la festivitatea de premiere a celor mai votate “Destinaţii FIJET România” 2025. Evenimentul a avut loc în Capitală. Gorjul a fost reprezentat de vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Anca Bordușanu, și de Nicu Mitroi, președintele Asociației de promovare turistică ” Acasă la Brâncuși”. Evenimentul a avut loc la Centrul Expozițional Rompexpo și s-a desfășurat ca urmare a unui proiect inițiat și derulat de asociația profesională Clubul Presei de Turism-Federația Internațională a Scriitorilor și Jurnaliștilor de Turism (FIJET) România, prin care au fost monitorizate și analizate mai multe destinații turistice din țară.
Gorjonline: Cu ce prețuri vinde CEO energia electrică. Complexul Energetic Oltenia a reușit să vândă energie în bandă, cu livrare în perioada martie-decembrie, la prețuri cuprinse între 582 și 622 de lei/MWh. Compania a scos la vânzare pachete de 10, respectiv 5 MW de energie, în total 50 MW bandă, adică 367 GWh de energie electrică, în 10 sesiuni de licitație. CEO a scos la vânzare energia cu prețul de 580 de lei/MWh, de fiecare dată. Au fost mai multe companii interesate. Toată energia a ajuns la EDS, firma de trading și furnizare controlată de familia Mirea.