RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Revista presei locale

Impact în Gorj: Complexul Energetic Oltenia funcționează cu toate cele 3 termocentrale. Complexul Energetic Oltenia operează grupuri energetice în toate cele trei termocentrale pe care le deține, asigurând astfel o funcționare continuă și adaptată nevoilor din Sistemul Energetic Național. La Sucursala Electrocentrale Rovinari, se află în funcțiune 2 sau chiar 3 grupuri energetice simultan, în funcție de necesitățile energetice. La Sucursala Electrocentrale Turceni, se poate opera cu unul sau, în anumite cazuri, două grupuri energetice, iar la Sucursala Electrocentrale Ișalnița, grupul energetic numărul 7 este activ, având în dotare două cazane. În ultimele zile, Complexul Energetic Oltenia a reușit să atingă producții de energie pe bază de cărbune de până la 1.300 – 1.400 MW.

Gorjonline: Surse: Susținător declarat al cărbunelui, favorit pentru preluarea unei funcții importante în energie. Gorjeanul Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei și un susținător fervent al energiei pe bază de cărbune, este principalul favorit pentru a ocupa poziția de membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, rămasă vacantă după demisia lui Casian Nițulescu. Potrivit unor surse politice, există și varianta ca Maioreanu să revină în funcția deținută anterior, aceea de secretar de stat în Ministerul Energiei. Maioreanu a subliniat, recent, importanța energiei pe bază de cărbune și a declarat că România nu poate renunța la ea ”cel puțin în următorii 10-12 ani”.

Gorjeanul: Stimulente financiare și locuințe pentru medicii care fac gărzi la Spitalul Județean. Consiliul Județean Gorj a decis acordarea de stimulente financiare medicilor care asigură continuitatea activității prin linia de gardă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. În plus, autoritățile județene vor oferi locuințe pentru medicii care provin din alte localități, în scopul atragerii lor în județ. Astfel, medicii din afara Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu care vor activa în cadrul unității medicale vor primi un stimulent financiar lunar de până la 7.200 de lei. Aceștia vor semna contracte individuale de muncă cu timp parțial și vor avea un rol esențial în asigurarea continuității serviciilor medicale, în special în secția de Cardiologie. Din cauza deficitului de medici, spitalul nu poate acoperi activitatea curentă la nivelul secției și nici activitatea din linia de gardă, iar posturile vacante nu au fost ocupate, în ciuda organizării de concursuri.

Sabotorii: Hotel de milioane de euro în satul lui Brâncuși. Constantin Brâncuși aduce tot mai mulți turiști în comuna Peștișani. Cu fiecare an, crește numărul celor care vizitează Casa Muzeu de la Hobița. Anul trecut, de exemplu, numărul oaspeților care au ajuns în curtea unde a copilărit marele sculptor a fost de peste 8000. Lor li se adaugă și alte câteva mii de oameni care participă, în fiecare an, la festivalurile organizate de autorități în comuna Peștișani. Iar numărul mare de turiști e un plus și pentru investitori. “Ne dezvoltăm, ca pensiuni. S-a finanţat, prin Fondul de Tranziţie Justă, şi un hotel de câteva milioane de euro chiar în satul în care s-a născut Brâncuşi”, a declarat primarul Cosmin Pigui.

Pandurul: Investiții la piața agroalimentară. Vor să facă și cabine de duș. Producătorii locali din comuna Polovragi sunt susținuți de autoritățile locale. Pe lângă faptul că există și o piață online, pe site-ul primăriei, unde sunt promovați toți producătorii locali și turiștii pot ajunge imediat la aceștia, autoritățile investesc și în piața agroalimentară unde sătenii își pot vinde produsele din gospodărie. Va fi reamenajată piața agroalimentară din vatra târgului, investiție care se ridică la aproximativ 310.000 de lei, bani de la bugetul local și Compania Națională de Investiții. Mai mult decât, aici se vor construi și cabine cu dușuri și se va împrejmui și terenul din vatra târgului. Realizarea cabinelor de duș costă aproximativ 100.000 de lei, iar împrejmuirea se ridică la 90.000 de lei. „Este vorba de zona în care se organizează, anual, târgul de Sfântul Ilie, unul dintre cele mai mari târguri din țară și unde avem și piața agroalimentară săptămânală. Ne dorim să facem, aici, aceste investiții pentru producătorii locali care vin cu produse”, a spus primarul din comuna Polovragi, Gheorghe Epure.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: