Gorjeanul: Șefii pensionari din CEO, reangajați în funcții! Revolta salariaților din producție: ,,Tot puturoșii și incompetenții vor rămâne în sistem!”. Directoratul Complexului Energetic Oltenia este acuzat că își bate joc de salariații companiei care muncesc cu adevărat, reangajându-i, în februarie 2025, în aceleași funcții, pe directorii care s-au pensionat chiar în luna ianuarie a acestui an. În baza controversatei ordonanțe ,,trenuleț”, Ministerul Energiei a cerut companiilor de stat să reducă din cheltuieli. La fel ca în cazul celorlalte societăți, Complexului Energetic Oltenia i s-a cerut să reducă cu 20% cheltuielile, dar și numărul salariaților TESA cu 30%. Numai că în loc să facă astfel de economii, șefii CEO îi reangajează pe directorii pensionari, ei cumulând pensia cu salariul, privilegiu pe care-l au numai cei bine înfipți în sistem. Angajații din producție spun că e o batjocură care atinge cote alarmante.
Pandurul: AUR se dezice de consilierul cercetat pentru furt. Alianța pentru Unirea Românilor Hunedoara s-a dezis de consilierul municipal din Petroșani, care a fost plasat în arest la domiciliu în cazul furtului de cupru din magazia Primăriei Târgu Jiu. Partidul a anunțat că îi retrage sprijinul politic. După o noapte în arest, acesta a fost plasat în arest la domiciliu. Celălalt suspect a fost arestat preventiv. Alți trei sunt căutați. ”Având în vedere impactul mediatic al cazului și principiile statutare și ideologice susținute de partidul AUR de la înființare și până în prezent, precizăm faptul că Juriul Național de Onoare, Disciplină și Arbitraj, întrunit miercuri, 5 februarie 2025, a decis retragerea sprijinului politic în cazul începerii urmăririi penale împotriva unui membru AUR, sancțiune prevăzută la art. 21 lit. f) din Statutul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, reținându-se că, în contextul dat, au fost comise fapte care dăunează activității, imaginii, prestigiului sau unității partidului”, a anunțat AUR Hunedoara.
Gorjonline: Cine este cel mai bine plătit pensionar din Gorj și care este cea mai mare pensie specială. Noua lege a pensiilor, intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, nu a eliminat disproporționalitățile majore între pensii. Acestea sunt evidente și reflectă complexitatea și inegalitatea sistemului de pensii din România. Conform datelor Casei Județene de Pensii Gorj, cel mai bine plătit pensionar din județ, un fost medic, beneficiază de o pensie impresionantă de 26.246 de lei lunar. Totuși, în Gorj, cea mai mare pensie este una de serviciu, cunoscută și ca pensie specială, și atinge suma de 38.052 de lei brut.
Sabotorii: Un fost deputat de Gorj candidează la prezidențiale. Fostul premier social-democrat și fost deputat de Gorj, Victor Ponta, a anunțat că și-a lansat site și că în prezent „sunt mulți voluntari care strâng semnături” pentru o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale programate în luna mai, precizând că își va anunța „în cel mai scurt timp” decizia. „Cu știința și acordul meu sunt mulți voluntari care strâng semnături – conform legii! Voi anunța, în cel mai scurt timp, care este decizia mea privind modul în care mă voi implica în Alegerile Prezidențiale din Mai 2025”, a afirmat Ponta, care în prezent este deputat din partea Partidului Social Democrat. Luni, premierul Marcel Ciolacu a semnat decizia de eliberare din funcția de consilier onorific a lui Victor Ponta. Decizia a venit la o zi după ce Ponta a cerut, fără succes, să ia cuvântul la Congresul PSD în care a fost validată candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale.
Impact în Gorj: Comisie a Primăriei Crasna, în teren, la reclamațiile unor cetățeni. Mai mulți cetățeni din Crasna au sesizat la primărie, că sunt afectați de poluarea creată de un agent economic care funcționează pe raza localității. Oamenii au indicat o balastieră privată care a fost reclamat, în ultimii ani, de zeci de ori la Garda de Mediu, la Poliție și la APM, dar, care a dovedit că deține actele necesare și funcționează în legalitate. Cetățenii în cauză susțin că în zonă este praf, traficul mașinilor de mare tonaj ar fi masiv, că aceste autovehicule murdăresc drumurile publice aducând noroi pe carosabil și că s-ar fi tăiat arbori ilegal pentru funcționarea acestei societăți. Cum sesizările au ajuns și la Primăria Crasna, câțiva consilieri au decis să se deplaseze în teren pentru a vedea dacă se confirma sau nu aceste reclamații. Deplasarea s-a făcut la jumătatea acestei săptămâni, iar concluziile vor fi prezentate în următoarea ședință de CL.