Sabotorii: Minerii se plâng că nu primesc apă în cariere așa cum se laudă compania. Chiar dacă administrația Complexului Energetic Oltenia a anunțat, săptămâna trecută, că angajații companiei vor primi apă minerală din cauza temperaturilor ridicate, acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Minerii și energeticienii s-au revoltat pe rețelele de socializare. Conform legislației în vigoare, dacă temperaturile sunt ridicate, angajatorul are obligația să asigure salariaților doi litri de apă. „Săptămâna trecută, CEO a dat un comunicat prin care spunea că se dă apă pentru a nu se deshidrata angajații în carierele miniere. O minciună de comunicat, la Cariera Roșia, se dă pe pofte nici la schimbul unu și nici la schimbul doi, așa cum scrie în comunicat. Dacă meteorologii anunță temperaturi de cel puțin 38 de grade și disconfort termic, la cât trebuie să primim acea sticlă de apă? Hai să vedem și să auzim la câte cariere s-a dat azi acea apă minerală așa cum se laudă cei din complex”, a scris unul dintre angajații nemulțumiți.
Pandurul: Au terminat lucrările la centură. Când se deschide circulația. Drumarii au anunțat că au fost finalizate lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. De astăzi, de la ora 14, se va deschide întregul tronson. Drumul are circa 20 de kilometri și ar fi trebuit să fie gata în 2016. Lucrările au întârziat din cauza unor greșeli de proiectare, apoi a fost reziliat contractul cu primul constructor iar cea de-a doua firmă care a preluat proiectul a reușit să finalizeze lucrările. Varianta Ocolitoare Târgu Jiu are profil de drum național cu o bandă pe sens, iar pe traseul ei au fost construite inclusiv: 12 poduri și pasaje, 2 parcări si 3 noduri rutiere. Valoarea totală a proiectului este de 165,3 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin fonduri europene nerambursabile.
Gorjeanul: Sute de candidați la Titularizare. A fost schimbat centrul de examen. Circa 500 de dascăli sunt înscriși la examenul de Titularizare din acest an, dar posturile sunt de zece ori mai puține. Centrul de examen din cadrul Concursului Național de Titularizare 2024, ce va avea loc miercuri, este Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Modificarea centrului de examen a survenit din motive tehnice. Concurența cea mai mare este la educatoare – 122 candidați. De asemenea, pentru educație fizică și sport sunt 42 de candidați, pentru învățătoare – 41 de candidați, iar pentru Limba și literatura română sunt 35 de candidați. Câte un singur candidat pe post este la disciplinele Alimentație publică, Estetică și îngrijirea corpului omenesc (maiștri instructori), Industrie alimentară, Pedagogie și Protecția mediului. Inițial, centrul de examen fusese stabilit la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.
Gorjonline: Ce salarii primesc cadrele didactice de la Universitatea „Constantin Brâncuși“. Salariile cadrelor didactice de la Universitatea „Constantin Brâncuși“ au crescut din luna iunie. Lefurile pornesc de la 3.500 de lei și pot ajunge la 11.000 de lei, în cazul profesorilor universitari. „Cuantumul depinde și de vechime. De exemplu, un asistent universitar cu primul grad didactic are un salariu net între 3.500 și 4.000 de lei, în funcție de tranșa de vechime în care se situează. În cazul în care un asistent universitar vine din altă parte și are o vechime de 20 de ani, atunci poate să ajungă la un salariu de 5.000-6.000 de lei. Lectorii au undeva între 5.000 și peste 6.000 de lei. Conferențiarii primesc între 7.100 de lei și 8.000 de lei. Profesorii universitari au toți peste 9.000 de lei și pot ajunge la 11.000 de lei“, a spus Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși“.