Se spune că atacul îți câștigă meciurile, iar apărarea câștigă campionate. FCSB pare că a înțeles acest lucru și a încercat să își betoneze defensiva în acest sezon. Astfel, cuplul de fundași centrali format din Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana a devenit deja unul sudat, iar pentru pozițiile de fundaș lateral există o concurență acerbă, grație lui Cristi Ganea, Pantea sau Radunovic.
Așadar, drumul către primul titlu după o pauză lungă de nu mai puțin de 9 ani este unul care a pornit de la o bază serioasă, mai ales dacă în calcule este inclus și portarul Ștefan Târnovanu. Acesta i-a luat locul lui Andrei Vlad definitiv în primul 11 și a devenit indispensabil pentru formația lui Elias Charalambous. Totuși, ce se întâmplă în atacul multiplei vicecampioane?
Ei sunt oamenii cu golurile și pasele decisive la FCSB
FCSB are în lot foarte mulți jucători importanți, pe fază de atac, iar golgheterul din sezonul precedent, Andrea Compagno, este un nume pe care fanii îl iau mereu în calcul atunci când caută motive de optimism. Pe lângă italian, din atacul roș-albaștrilor fac parte și Alex Băluță, Octavian Popescu, Florinel Coman și David Miculescu. Dintre numele menționate, doar Florinel Coman a confirmat în acest sezon, pentru moment.
Forța ofensivă a FCSB-ului este una mare, conform golaverajului, echipa roș-albastră având cel mai bun atac din Liga 1, cu 25 de goluri marcate în primele 12 partide, la fel ca CFR Cluj și Rapid. Totuși, doar 11 dintre aceste goluri au venit din partea oamenilor de atac, care au oferit tot atâtea pase decisive.
Omul cu cele mai multe contribuții ofensive este Florinel Coman. Fostul jucător al celor de la Farul Constanța a oferit 6 pase decisive și a marcat de 4 ori pentru FCSB. fiind în sfârșit liderul din atac pe care Gigi Becali și fanii sperau să îl aibă încă de când l-au transferat, în urmă cu 6 ani. Un alt român este cel mai bun marcator și are nu mai puțin de 8 contribuții ofensive.
Este vorba despre mijlocașul central Darius Olaru, care a marcat de 6 ori și a oferit și două assist-uri, fiind al doilea cel mai bun marcator al campionatului. După 12 meciuri, golgheterii Ligii 1 sunt Chițu și Nistor, de la U Craiova 1948, respectiv Universitatea Cluj. Cei doi au câte 7 goluri și 3 pase decisive. Olaru are la fel de multe goluri ca Daniel Paraschiv, Rrahmani și Dugandzic, golgheterul deja plecat de la Rapid.
Surprinde numărul mic de goluri reușit de Andrea Compagno, cel care a fost golgheterul FCSB în ediția precedentă a Ligii 1. Italianul a înscris doar de 4 ori, deși a jucat în cele mai multe meciuri disputate de FCSB în acest sezon. Odată cu revenirea în formă a lui Compagno, însă, FCSB ar putea deveni o echipă cu forță ofensivă și mai mare. Cotele la pariuri sportive de fotbal pe Liga 1 o dau, în prezent, drept principala favorită la titlu în Liga 1, cu o cotă de 1,75.
În concluzie, dacă crezi că FCSB își va calibra și mai bine atacul, iar Compagno va reveni în forță, ai toate motivele să pariezi pe victoriile roș-albaștrilor și chiar pe posibilitatea ca aceștia să câștige titlul. Nu uita să o faci în funcție de un buget stabilit în mod responsabil!
Sursa foto: Freepik.com