RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

Descoperire surpriză. O băutură oprește bolile de inimă și îmbunătățește tensiunea arterială

Tim Spector, reputatul om de știință din Marea Britanie, profesor la King’s College din Londra a afirmat că, în urma cercetărilor sale, a descoperit că o băutură oprește bolile de inimă și îmbunătățește tensiunea arterială. Cafeaua caldă, servită zilnic, are beneficii reale pentru sănătatea microbilor intestinali și organism.

O componentă majoră a științei dietei se uită, în prezent, la o serie de beneficii surprinzătoare ale îngrijirii stomacului unei persoane. Potrivit profesorului Spector, „consumul de cafea poate fi prezis de microbii tăi, așa că toți avem un anumit microb care mănâncă doar cafea”, potrivit Gloucestershire Live.

„Se numește Lawsinobacter și îți oferă doar o idee despre ce se întâmplă în interiorul intestinului tău. Sunt niște mâncători foarte specifici, foarte agitați, așa că trebuie să le oferi exact ceea ce își doresc. Și, se dovedește că consumul de cafea este, de fapt, foarte bun pentru tine. Reduce riscul de boli de inimă cu o treime. Este o veste bună pentru iubitorii de cafea, dar din nou, probabil că se datorează microbilor care vă mănâncă cafeaua și produc substanțe chimice sănătoase” a declarat cercetătorul.

Omul de știință a mai spus că cafeaua este plină de nutrienți esențiali și de o cantitate surprinzătoare de fibre, iar studiile au arătat că ar putea reduce riscul de atac de cord cu peste 25%. Profesorul Spector a adăugat că lucrează la o lucrare științifică despre cafea și microbiomul intestinal și modul în care interacțiunile dintre cele două ne pot reduce tensiunea arterială și zahărul din sânge.

„Care sunt beneficiile pentru sănătate? Unul dintre lucrurile cheie în cafea. Este o zonă complexă, dar cred că o punem brusc cap la cap, dintr-o băutură care a fost demonizată ca fiind foarte dăunătoare pentru noi, la ceva care ar putea fi, de fapt, benefic. Cafeaua este această plantă fermentată care acționează asupra microbilor. Are sute, nu mii, de substanțe chimice produse din ea. Există o gamă largă de polifenoli, care sunt îmbunătățiți de microbi pe măsură ce îi fermentează. Iar acestea au efecte directe asupra corpului nostru, iar unele dintre ele pot reduce glicemia și stresul și, de fapt, pot reduce tensiunea arterială. Și studiile au arătat acum, în mod clar, că obții aproape la fel de multe beneficii asupra inimii cu cafeaua decofeinizată. Cafea este un aliment sănătos și ar trebui să bem cu toții cel puțin trei căni pe zi, conform ultimelor cercetări. Și, nu contează dacă nu vrei cofeină, doar bea decofeinizată. Probabil că este la fel de sănătos. De fapt, studiile au arătat că consumul moderat de cafea – aproximativ 2-5 căni pe zi – este legat de o probabilitate mai mică de diabet de tip 2, boli de inimă, cancer hepatic și endometrial, boala Parkinson și depresie. Este chiar posibil ca oamenii care beau cafea să-și reducă riscul de deces prematur” a mai spus cercetătorul.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: