Un concurs de gătit inedit a avut loc la Baia de Fier, lângă Peștera Muierilor.
Elevi și studenți din Novaci și Târgu Jiu s-au întrecut în a prepara mâncare tradițională, la ceaune. Aceștia au căutat rețete cât mai autentice și s-au prezentat la concursul organizat de Universitatea Constantin Brâncuși.
Președintele juriului concursului de gătit la ceaune, Oana Păunescu, le-a recomandat tinerilor să gătească păstrând ordinea pe masă.
Gospodinele mai în vârstă, din Baia de Fier, au asistat de pe margine la concursul tinerilor bucătari, iar, la final, au degustat bunătățile tradiționale.
Concursul de gătit la ceaun a fost câștigat de elevii Grupului Școlar ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Reprezentanta Universității Constantin Brâncuși, Ramona Cazalbașu, a precizat că toate rețetele de la concurs vor fi publicate într-o broșură.
