RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

18:06 De ce n-a reuşit afacerea lui Columbeanu de la Târgu-Cărbuneşti. Dezvăluirile lui Pasti

Irinel Columbeanu s-a numărat printre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. În urmă cu mai bine de 20 de ani, acesta a avut o idee de afaceri menită să îi genereze venituri colosale. Din păcate, planul său nu a mers deloc așa cum se aștepta, arată romaniatv.net.

Irinel Columbeanu și-a dorit să revoluționeze industria construcțiilor prin lansarea unui nou ciment. Afaceristul a deschis o fabrică de columbeanit în Târgu-Cărbunești, județul Gorj, o investiție foarte curajoasă, având în vedere că a avut nevoie de 7 milioane de euro pentru a-și vedea visul cu ochii. Pentru că, de fapt, nu avea suma necesară, Columbeanu s-a împrumutat la mai multe bănci și a girat cu mai multe terenuri și imobile, printre care și faimoasa vilă de la Izvorani, care, ulterior, a ars din temelii.

La mai bine de două decenii de la ridicarea fabricii din Gorj, fostul primar Cristian Toader Paști, fost director general, a vorbit despre planul lui Columbeanu.

„Am fost încântat de ce voia dânsul să facă. Sigur că aveam foarte puține date tehnice ca să poți să analizezi cât de serioasă este treaba. Am mers lângă dânsul pe parcurs, mi-am dat seama că materialul era încă necopt pentru a ieși în piața materialelor de construcții”, a declarat fostul director general, la XNS.

Un alt dezavantaj a fost, potrivit lui Cristian Toader Pasti, faptul că acest ciment nu a fost niciodat acreditat. A fost conceput pentru a putea fi folosit la temperaturi scăzute. Chiar dacă avea toate datele unui produs de succes, cimentul a fost într-un continuu proces de acreditare.

„El era în curs de acreditare și avea foarte multe probleme din punctul ăsta de vedere. Eu și cu specialiștii din fabrică am făcut un referat și am arătat punctele negre ale acestui material”, a mai spus Pasti.

După eșecul colosal, Pasti a recunoscut că, de fapt, columbeanitul nu era deloc un ciment minune, ci… un ipsos.

„Columbeanitul nicidecum nu era un ciment, sau nu era un liant ca să spun așa, era un ipsos de mai bună calitate. (…) Columbeanitul, de fapt, era un gips. Putea fi valorificat foarte bine, dar nicidecum să îl valorifici pe post de ciment și să îl bagi în structura de rezistență”, a concluzionat fostul director general al fabricii.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: