RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

Cazul băiatului de 16 ani, mort de peritonită. Zeci de copii, operaţi în acest an

Zeci de copii, cu vârste de peste 7 ani, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, în cursul acestui an, în cele două secţii de chirurgie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, acelaşi spital unde un chirurg a refuzat să îl opereze pe Andrei, un adolescent de 16 ani, din comuna Scoarţa, doctorul invocând că nu este specializat în chirurgie pediatrică. Băiatul, care avea peritonită, a murit în spitalul din Târgu Jiu după ce a aşteptat mai multe ore o ambulanţă care să-l transfere la spitalul din Craiova.

Chirurgii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au operat, anul acesta, în secţiile Chirurgie 1 şi Chirurgie 2, în total, 49 de copii cu vârste peste 7 ani, au declarat, pentru news.ro, oficiali ai Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Aceştia au precizat că este vorba despre intervenţii realizate de chirurgi fără specializare în chirurgie pediatrică, dar care au intervenit la cazuri urgente.

Unitatea sanitară are un singur chirurg cu specializarea chirurgie pediatrică, acesta fiind în concediu medical. Un al doilea chirurg pediatru, care are contract de prestări servicii cu spitalul, acordă consultaţii doar în policlinică.

Andrei a murit luni seară, după ce a fost ţinut mai multe ore fără a fi operat la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Chirurgul Valentin Neagu, care era de gardă, a refuzat intervenţia motivând că nu are specializarea chirurgie pediatrică. Legea prevede că pacienţii, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, pot primi îngrijiri medicale în orice unitate sanitară, fie că este pentru adulţi sau pediatrică. Medicul a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică cu 3000 de lei pentru neaplicarea prevederii legale, însă a refuzat să semneze procesul-verbal încheiat de inspectorii DSP.

Medicul de gardă, care l-a primit pe copil şi care, în trecut, a fost găsit vinovat pentru moartea unei paciente a fost, de asemenea. amendat cu 3000 de lei pentru nereguli în foaia de observaţie a pacientului întocmită la unitatea de primiri urgenţe.

Adolescentul a ajuns la unitatea medicală împreună cu sora sa în vârstă de 28 de ani, care i-a devenit mamă după ce părinții lor au murit. Băiatul se simțea rău și avea abdomentul întărit. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la spitalul din Târgu Jiu i-au făcut mai multe investigații, inclusiv o tomografie, indicând că adolescentul are peritonită și necesită operație. Medicul chirurg pediatru era în concediu medical, iar chirurgul care era de gardă a hotărât să nu opereze, ci să îl transfere pe băiat cu ambulanța la spitalul din Craiova. Ambulanţa spitalului nu avea medic, aşa că a fost solicitată o autospecială cu echipaj complet care să vină de la Craiova. La aproape 6 ore după ce a mers la spital, băiatul a murit pe patul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, în așteptarea transferului.

Bianca, sora băiatului, a povestit, pentru Digi24, calvarul prin care a trecut la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

„Pe doctorul Neagu l-am implorat acolo când am fost cu copilul, după ce făcuse criza, l-am implorat pe domnul doctor «Vă rog frumos, băgați-mi copilul în operație, operați-mi copilul, vă rog eu frumos». Dar când a văzut copilul, a zis din start că nu e de competența lui. Era o asistentă acolo care plângea. Se ducea și se pitula și plângea și parcă îmi spunea din ochi «Ia copilul, fă ceva că aici moare»”, a spus sora.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: