Generalul în rezervă Ioan Sîrbu se declară onorat să fie ales să candideze pe a doua poziție în lista pentru Camera Deputaților a PNL Gorj și promite că va lupta pentru ca tinerii din județ ”să aibă o șanse reală acasă”, dar și și pentru ca ”sănătatea să fie pe primul loc în investițiile autorităților”.
”Am ales să fac acest pas către politică cu gândul la oameni, la gorjenii mei. Sunt aici pentru a-mi pune întreaga experiență și determinare în slujba cetățenilor județului Gorj, județul meu natal. Voi lupta pentru ca tinerii gorjeni să aibă o șansă reală aici, acasă, pentru a nu mai alege drumul străinătății. Voi lupta pentru ca, în județul Gorj, sănătatea să fie pe primul loc în investițiile autorităților, pentru că un medic are menirea să aducă sănătatea pe primul plan. Voi lupta pentru ca educația să fie prioritatea zero a următorului mandat, pentru că un profesor universitar are menirea să lupte pentru o țară educată. Voi lupta pentru ca județul Gorj să nu mai fie lăsat în urmă, și să își redobândească locul binemeritat prin dezbaterile din Parlament. Sunt aici pentru oameni, și voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca locuitorii județului Gorj să fie importanți și respectați pentru politicieni. Educația și sănătatea stau la baza unei societăți solide, iar eu sunt pregătit să lupt pentru ca acestea să fie priorități reale în Gorj și la nivel național” a notat Sîrbu pe pagina de socializare, după ce, marți, PNL Gorj a depus dosarele candidaților la parlamentare.
Născut în satul Piscuri al comunei Plopșoru, dr. Ioan Sîrbu a îmbinat cu succes cariera militară cu cea medicală. A condus Clinica de Implantologie Orală din Spitalul Universitar Militar Central, a fost comandant al Institutului Medico–Militar, a fost comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, a condus Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale, prin care a coordonat întregul sistem medical militar din ţară. În medicină, a promovat toate etapele, de la medic primar stomatolog, medic specialist în chirurgie oro-dentară, doctor în ştiinţe medicale, competenţă în implantologia orală şi în radiodiagnostic maxilo-dentar. Ca profesor universitar şi șef al Catedrei de Implantologie Orală, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Bucureşti, a reuşit, de-a lungul anilor, să-şi valorifice ideile în propuneri, acţiuni şi fapte concrete, materializate în 12 brevete de invenţie în domeniul Implantologiei Orale.