DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimete

08:57 Miruță: Germania desființează o localitate pentru a face loc unei mine de cărbune

germania

Localitatea est-germană Muhlrose are o istorie bogată de șapte secole, însă acum cei 200 de locuitori trebuie să-și facă bagajele și să plece. Industria minieră din zonă vrea să extindă o exploatație de cărbune, astfel că Muhlrose va dispărea de pe hartă, arată digi24.ro.

Chiar dacă autoritățile germane au promis închiderea minelor de cărbune din 2038, până atunci marile grupuri industriale accelerează procesul exploatațiilor. Astfel, localitatea Muhlrose devine victima unei astfel de decizii, pentru că stă pe bogate resurse de lignit, un tip de cărbune de calitate inferioară. Lucrările de demolare sunt în plină desfăşurare. Peste două treimi dintre clădiri au fost dărâmate şi au mai rămas doar câteva case.

”Germania desființează o localitate pentru a face loc unei mine de cărbune. România are cărbunele peste drum de termocentrala modernizată, dar închide și taie la fier vechi pentru a importa energie la preț dublu. Localitatea Mühlrose, din estul Germaniei, va fi rasă de pe fața pământului în cursa țării de obținere a energiei în bandă, generată de cărbune. Tot UE, tot anul 2024. Doar că Germaniei îi pasă de industrie și de populație, PSD-ului și partenerilor lor din PNL le pasă doar de combinații cu energie, fier vechi și ca oamenii să le rămână captivi, după ce sunt dați afară de la serviciu” spune deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj.

Articole similare:

Ultima oră:

Ultimele articole:

Evenimente recomandate:

Pool Party

Petrecere cu spuma la Dolce Vita Summer Fun

Plasare produse:

INFINIT HITS: