RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

08:20 O companie din Gorj va explora zăcăminte de aur și cupru la Hunedoara

Unei companii românești de construcții din județul Gorj, care operează și o carieră de exploatare de lignit, i-a fost aprobată licența de concesiune pentru explorare a perimetrului de minereuri metalifere Stănija, din județul Hunedoara, de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier și al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon (ANRMPSG), fosta Agenție Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Perimetrul minier hunedorean, situat în Munții Metaliferi, a fost scos la concesionare în ultima parte a anului trecut, alături de alte 19. Concesiunea pentru explorare a perimetrului Stănija a fost câștigată la concurs de către firma Gekko & Neka Invest SRL din Târgu Jiu, controlată și condusă de omul de afaceri Ion Negricioiu, conform termene.ro.

Gekko & Neka Invest SRL extrage lignit în Gorj din perimetrul Valea Coandei, amplasat în extravilanul satului Lupoaia din comuna Cătunele. Compania a terminat anul trecut cu profit net de peste 3 milioane lei, la venituri totale de 19,4 milioane lei, și cu circa 30 de angajați.

La Stănija s-a extras aur și cupru în trecut, însă exploatările au fost închise după 1990. Ulterior, între 2000 și 2004, perimetrul a fost prospectat de European Goldfields, companie la care Frank Timiș a deținut o participație de aproximativ 19% și care a fost cumpărată de canadienii de la Eldorado Gold în 2011, în schimbul a 2,4 miliarde de dolari.

Din 2007, zăcămintele au fost prospectate de către compania canadiană Carpathian Gold, redenumită ulterior Euro Sun Mining. Aceasta a anunțat în 2019 că a identificat, în urma activității de prospectare, patru zăcăminte de cupru și aur.

Perimetrul Stănija, cu o suprafață de 42 de kilometri pătrați, se află la circa 6 kilometri de Rovina, principala concesiune a Euro Sun Mining din România și al doilea proiect aurifer ca mărime din Europa, pentru care canadienii au încheiat recent un acord de vânzare în avans a producției cu gigantul global al tradingului de mărfuri și materii prime Glencore. În apropiere se află și zonele aurifere Certej și Roșia Montană.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: