RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

Dolce Vita Ballroom

Evenimente

RECLAMA TA AICI

Contactează echipa de marketing pentru a obține o oferta personalizată


DESIGN & REDESIGN WEBSITE

07:15 Marin Cârciumaru primeşte, vineri, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Peştişani

Vineri va avea loc, într-un cadru festiv, decernarea oficială a titlului de ”Cetățean de Onoare al comunei Peștișani” arheologului Marin Cârciumaru, profesor universitar, care a cercetat peste două decenii Peștera Cioarei din localitate și a scris numeroase lucrări despre prezența omului de Neanderthal în zonă, precum și a urșilor.

„Așadar, vineri, la ora 11.00, la Sala de Festivități din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Peștișani (vizavi de Primăria Peștișani), invităm localnicii care au participat la cercetările efectuate de prof. Marin Cârciumaru și echipele sale de studenți la Peștera Cioarei din satul Boroșteni, comuna Peștișani să-i fie alături domnului profesor la acest moment emoționant. Tot atunci va fi prezentată și cartea scrisă de acesta și intitulată
„THE MIDDLE AND UPPER PALAEOLITHIC FROM THE CIOAREI CAVE – BOROŞTENI (ROMANIA)””, transmite Primăria Peștișani.

Peştera Cioarei din satul Boroşteni, comuna Peştişani, are o importanţă majoră în istoria omenirii. Aici s-a găsit una dintre cele mai vechi aşezări umane din Europa. Urmele existenţei umane descoperite în peşteră datează de aproximativ 50.000 de ani. Omul de Neanderthal şi, mai târziu, Homo Sapiens, omul de astăzi, au trăit în această peşteră, ascunsă privirii în desişul vegetaţiei unui versant al munţilor.

Podoabele, obiectele și craniul de urs descoperite în Peștera Cioarei de echipa de cercetători condusă de prof. Marin Cârciumaru se găsesc expuse în cadrul Muzeului Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște, înființat de Marin Cârciumaru. Muzeul este primul de acest fel din România şi din Europa Centrală şi de Sud-Est. Acesta este centrat pe descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior şi mijlociu din România.

Marin Cârciumaru s-a născut în 1941 și și-a dedicat întreaga viață arheologiei. În anul 1981, a primit premiul premiul „Vasile Pârvan” al Academiei Române pentru cartea „Mediul geografic în pleistocenul superior şi culturile paleolitice din România”, iar, în anul 2004, i s-a conferit Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Comandor.

Articole similare:

Ultima oră:

Alte articole:

Evenimente recomandate:

„One Step to Infinity. Brâncuși – UNESCO 2024”

Este ziua în care operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plasare produse:

INFINIT HITS: